Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO UPDATE: Accident în lanț pe Autostrada Orăștie –Sibiu, zona Cunța. Peste 40 de auto implicate, o victimă încarcerată

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un accident rutier în lanț, cum nu s-a mai văzut pe la noi, s-a petrecut duminică dimineață, în jurul orelor 9.20, în zona Cunța, pe proaspătul inaugurat lot II  al Autostrăzii Orăștie –Sibiu.

Potrivit IPJ Alba, din cauza poleiului format pe carosabil peste 40 de autovehicule care circulau pe sensul Sebeș – Sibiu au intrat în coliziune. O victimă a rămas încarcerată între fiarele contorsionate ale unei mașini. Un echipaj de descarcerare SMURD intervine pentru salvarea rănitului.

La fața locului se află numeroase echipaje  SMURD, poliție și ambulanță.

Traficul rutier este întrerupt pe A1, pe sensul Sebeş – Cunţa. Conform primelor informaţii primite, o persoana  rănită a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Alba.

De asemenea, pentru judeţul Alba este valabilă până la ora 16:30 o atenţionare meteorologică, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitoare la ceaţă şi depunere de chiciură.

Poliţia rutieră a deviat circulaţia prin municipiul Sebeş, pe DN1 şi DN7 (pe vechea rută).

UPDATE ora 12.40: Pasagerul rănit grav, din autoturismul avariat, a fost descarcerat și transportat la spitalul din Alba Iulia pentru îngrijiri. Alte trei victime, rănite ușor, au fost duse la spitalul din Sebeș.

Traficul rutier este în continuare închis. Polițiștii și firmele de tractare lucrează de zor la soluționarea documentelor pentru mașinile avariate.

UPDATE ora 15.15: IPJ Alba anunță că traficul rutier pe Autostrda A1 Deva – Sibiu a fost reluat, după aproximativ 5 ore. Fiți în continuare atenți la starea carosabilului și la condițiile meteorologice.

UPDATE centrul Infotrafic Amendă de 8.000 de lei pentru administratorul drumului:

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 14:55, în judeţul Alba, traficul rutier a fost reluat pe A1, pe sensul Sebeş – Cunţa. Circulaţia a fost întreruptă aproximativ şase ore din cauza unor tamponări în care au fost avariate, în total, 31 de autovehicule. Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav. Cauzele accidentelor au fost neadaptarea vitezei în condiţii de carosabil alunecos şi nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers, între autovehicule.   Imediat după producerea evenimentului, în vederea limitării efectelor acestuia, toate echipajele de poliţie rutieră disponibile au fost redirecţionate pentru a devia circulaţia prin municipiul Sebeş (pe DN1 şi DN7 – pe vechea rută), pentru a efectua cercetări, măsurători şi pentru a întocmi documentaţia specifică. După închiderea circulaţiei pe sensul de mers, autovehiculele care au încheiat coloana formată şi care nu au suferit avarii au fost însoţite de echipaje de poliţie spre Sebeş.   Pentru intervenţia tardivă cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a administratorului drumului cu 100 de puncte-amendă (8.000 de lei). Pentru că o mare parte dintre autoturismele implicate în eveniment erau înmatriculate în străinătate, o altă cauză a tamponărilor ar putea fi oboseala la volan. În aceste zile, mulţi români stabiliţi în străinătate vin în ţară pentru a petrece sărbătorile de iarnă şi este de aşteptat ca traficul rutier să se intensifice în special pe drumurile dinspre Nădlac şi Borş. Conducătorii auto care circulă pe distanţe lungi obişnuiesc să se odihnească pe parcursul călătoriei în parcări amenajate, însă în sezonul rece acest lucru este dificil, de aceea majoritatea încearcă să parcurgă distanţe cât mai mari într-un timp cât mai scurt.”

UPDATE bilanț accident: Potrivit IPJ Alba, în urma tamponărilor au fost avariate 31 de autovehicule, iar patru persoane au fost rănite. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 23 de ani din Sighişoara, o femeie în vârstă de 33 de ani din Mediaş, o tânără de 22 de ani din Galaţi şi o femeie de 35 de ani de cetăţenie română, dar stabilită în Germania. Acestea au suferit în special fracturi şi niciuna nu se află în stare gravă astfel încât să necesite internarea în spital.

[nggallery id=943]

 

 Cine este responsabil de întreținerea loturilor I și II ale A 1?!?

Pe tronsonul I al autostrăzii A1, mașinile constructorului Strabag aruncă cu materiale antiderapante pentru combaterea chiciurei depuse pe carosabil. Probabil si masinile Straco fac acelasii lucru.

Joi, 19 decembrie, la conferința de presă de dinaintea inaugurării loturilor II și III ale Autostrăzii Orăștie – Sibiu, ziarul “Unirea” a fost singurul care l-a întrebat pe Narccis Neagu, directorul CNADNR, ce se întâmplă dacă la noapte va ninge pe carosabil, sau va îngheța. Iată răspunsul:

“Da! Există întreținerea preluată de DDRP (Direcția de Drumuri și Poduri) Timișoara!”

Mulțumim cititorilor cu spirit civic care ne-au trimis fotografii!

sursa foto 1,2,3 si 4: credit Alex Pârva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea