Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Un parc tematic de Paște înveselește atmosfera în Cetatea Alba Iulia. Căsuța Iepurașilor, ciupercuțele și ouăle roșii, atracția celor mici

Alexandra Mates

Publicat

în

Un parc tematic de Paște a fost amplasat de Primăria Alba Iulia în fața Catedralei Reîntregirii, pentru a crea o atmosferă veselă în Cetate pe perioada sărbătorilor. Decorurile au fost pregătite în special pentru a le aduce zâmbete și bucurie în sufletele celor mici.

Cei care au ieșit miercuri la plimbare prin Cetate au putut admira căsuța iepurașilor, ciupercuțele și ouăle roșii de pe esplanada catedralei.

Parcul tematic, format din 17 piese, a fost realizat în Polonia, din materiale rezistente la intemperii (fibră de sticlă, lemn, rășini sintetice) și vopsit cu materiale rezistente la razele solare. Prețul ansamblului este de 6000 euro.

parc tematic de paste alba iulia03Familia iepurașului de Paște și ouăle vospite de ”urecheați” au devenit în scurt timp, așa cum s-a dorit, atracția copiilor, iar asta se poate observa în câteva imagini din galeria de mai jos.

“Măcar din când în când e bine să ne aducem aminte că există și o altă lume, plină de bucurie și în care singurul pericol e să și se spargă ție coaja oului roșu și nu amicului tău. Poate că ar fi bine să rămânem cât mai mult în ea, dar dacă nu putem face asta, putem sigur să legăm vârsta copilăriei de cele mai frumoase simboluri ale ei. Îi așteptăm pe cei mici, dar și pe cei mari să adauge amintirilor lor din cetate, încă una la colecția familiei”, a spus primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Același decor a fost amplasat de Paștele Catolic pe esplanada Catedralei ”Sfântul Mihai”.

[nggallery id=2034]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MĂSURILE luate de insituțiile din Alba pentru perioada de caniculă și disconfort termic accentuat

Ziarul Unirea

Publicat

în

MĂSURILE luate de insituțiile din Alba pentru perioada de caniculă și disconfort termic accentuat La nivelul județului Alba a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență de către Prefectul județului Alba – domnul Nicolae Albu, fiind adoptate mai multe măsuri având în vedere situația meteo prognozată pentru perioada următoare, COD PORTOCALIU de val de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea