FOTO| Un ou uriaș – noul sediu al Companiei Transavia. Bijuteria arhitectonică va fi inaugurată în curând
Compania Transavia SA, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, și una dintre cele mai puternice companii cu capital integral românesc, își construiește un nou sediu, ultramodern, sub forma unui ou uriaș.
Compania Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România, fondată în anul 1991 de dl. dr. ing. Ioan Popa, a cunoscut o continuă dezvoltare prin investiţii masive în achiziţionarea şi modernizarea unor ferme de creştere a puilor, cât şi în construirea celui mai modern abator de păsări din ţară şi a unei fabrici de preparate şi semipreparate din carne de pui, precum şi în achiziţionarea de utilaje şi tehnologii care au revoluţionat standardele de calitate. Nu în ultimul rând s-au făcut investiţii mari şi în asigurarea unei baze furajere din producţia proprie de cereale.
După investiții masive și dezvoltare continuă a venit timpul ca puternica companie să-și construiască un sediu nou, ultramodern, care să întregească şi să reprezinte prestigiul naţional şi internaţional al brandului Transavia. Noul sediu de la Sântimbru este o adevărată bijuterie arhitectonică şi include în cei 6000 de mp mai multe birouri, săli de conferinţe şi de întâlniri ale oamenilor de afaceri, un restaurant, o cantină pentru salariaţi, o seră şi alte utilităţi în premieră.
Construcția a fost concepută de Biroul de Proiectări Ioan Străjan, iar inaugurarea sa va avea loc în curând.
Ioan Popa (58 de ani) se află pe locul 22 în Topul celor mai bogați români, potrivit Capital, cu o avere de 165-170 de milioane de euro.
Antreprenorul Ioan Popa a ales, la scurt timp după Revoluție și după câțiva ani în care a lucrat în întreprinderea avicolă deținută de stat, să meargă pe cont propriu. Astfel, în 1991 a început un business local, care a ajuns nu doar să dețină poziția de lider în domeniu, ci și un nivel al cifrei de afaceri care poate pune Transavia la aceeași masă cu mari companii din Vest. Un scurt exemplu pentru dezvoltarea afacerii în cei 24 de ani este faptul că producția obținută la început cu cei cinci angajați într-un an de zile, acum Transavia o realizează în mai puțin de patru ore.
Anual, aproximativ 25 de milioane de pui sunt crescuți în cele 15 ferme situate în Alba, Brașov, Cluj, Harghita și Sibiu. Transavia deține două stații de incubație, o fabrică de nutrețuri combinate, două abatoare dotate cu utilaje de ultimă generație, o fabrică nouă de procesare a cărnii, precum și patru ferme vegetale. Pe scurt, un business 100% integrat. Cea mai mare parte a producției realizată de Transavia este destinată pieței locale, doar 10-15% fiind exportată în țări precum Marea Britanie, Franța, Spania, Croația, Grecia și Bulgaria.
Cu investiții continue și planuri de dezvoltare permanentă, Ioan Popa estimează o creștere a businessului de 15%. Anul trecut, grupul Transavia (Transavia SA și Avicola Brașov) a ajuns la aproape 140 de milioane de euro.
[nggallery id=1309]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Accident rutier GRAV pe DN7, la Vințu de Jos: Două persoane ÎNCARCERATE, după impactul dintre un autocamion și o autoplatformă
Accident rutier GRAV pe DN7, la Vințu de Jos: Două persoane ÎNCARCERATE, după impactul dintre un autocamion și o autoplatformă Un accident rutier grav a avut loc vineri seara, în jurul orei 18.oo, pe DN7, la Vințu de Jos. Două persoane sunt încarcerate după impactul dintre un autocamion și o autoplatformă. Citește și: FOTO | […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan