Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Un ou uriaș – noul sediu al Companiei Transavia. Bijuteria arhitectonică va fi inaugurată în curând

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Compania Transavia SA, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, și una dintre cele mai puternice companii cu capital integral românesc, își construiește un nou sediu, ultramodern, sub forma unui ou uriaș.

noul sediu al Companiei Transavia01

Compania Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România, fondată în anul 1991 de dl. dr. ing. Ioan Popa, a cunoscut o continuă dezvoltare prin investiţii masive în achiziţionarea şi modernizarea unor ferme de creştere a puilor, cât şi în construirea celui mai modern abator de păsări din ţară şi a unei fabrici de preparate şi semipreparate din carne de pui, precum şi în achiziţionarea de utilaje şi tehnologii care au revoluţionat standardele de calitate. Nu în ultimul rând s-au făcut investiţii mari şi în asigurarea unei baze furajere din producţia proprie de cereale.

După investiții masive și dezvoltare continuă a venit timpul ca puternica companie să-și construiască un sediu nou, ultramodern, care să întregească şi să reprezinte prestigiul naţional şi internaţional al brandului Transavia. Noul sediu de la Sântimbru este o adevărată bijuterie arhitectonică şi include în cei 6000 de mp mai multe birouri, săli de conferinţe şi de întâlniri ale oamenilor de afaceri, un restaurant, o cantină pentru salariaţi, o seră şi alte utilităţi în premieră.

Construcția a fost concepută de Biroul de Proiectări Ioan Străjan, iar inaugurarea sa va avea loc în curând.

Ioan Popa (58 de ani) se află pe locul 22 în Topul celor mai bogați români, potrivit Capital, cu o avere de 165-170 de milioane de euro.

Antreprenorul Ioan Popa a ales, la scurt timp după Revoluție și după câțiva ani în care a lucrat în întreprinderea avicolă deținută de stat, să meargă pe cont propriu. Astfel, în 1991 a început un business local, care a ajuns nu doar să dețină poziția de lider în domeniu, ci și un nivel al cifrei de afaceri care poate pune Transavia la aceeași masă cu mari companii din Vest. Un scurt exemplu pentru dezvoltarea afacerii în cei 24 de ani este faptul că producția obținută la început cu cei cinci angajați într-un an de zile, acum Transavia o realizează în mai puțin de patru ore.

Anual, aproximativ 25 de milioane de pui sunt crescuți în cele 15 ferme situate în Alba, Brașov, Cluj, Harghita și Sibiu. Transavia deține două stații de incubație, o fabrică de nutrețuri combinate, două abatoare dotate cu utilaje de ultimă generație, o fabrică nouă de procesare a cărnii, precum și patru ferme vegetale. Pe scurt, un business 100% integrat. Cea mai mare parte a producției realizată de Transavia este destinată pieței locale, doar 10-15% fiind exportată în țări precum Marea Britanie, Franța, Spania, Croația, Grecia și Bulgaria.

Cu investiții continue și planuri de dezvoltare permanentă, Ioan Popa estimează o creștere a businessului de 15%. Anul trecut, grupul Transavia (Transavia SA și Avicola Brașov) a ajuns la aproape 140 de milioane de euro.

[nggallery id=1309]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea