Ziarul Unirea

FOTO| Un ou uriaș – noul sediu al Companiei Transavia. Bijuteria arhitectonică va fi inaugurată în curând

Compania Transavia SA, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, și una dintre cele mai puternice companii cu capital integral românesc, își construiește un nou sediu, ultramodern, sub forma unui ou uriaș.

noul sediu al Companiei Transavia01

ELIT

Compania Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România, fondată în anul 1991 de dl. dr. ing. Ioan Popa, a cunoscut o continuă dezvoltare prin investiţii masive în achiziţionarea şi modernizarea unor ferme de creştere a puilor, cât şi în construirea celui mai modern abator de păsări din ţară şi a unei fabrici de preparate şi semipreparate din carne de pui, precum şi în achiziţionarea de utilaje şi tehnologii care au revoluţionat standardele de calitate. Nu în ultimul rând s-au făcut investiţii mari şi în asigurarea unei baze furajere din producţia proprie de cereale.

După investiții masive și dezvoltare continuă a venit timpul ca puternica companie să-și construiască un sediu nou, ultramodern, care să întregească şi să reprezinte prestigiul naţional şi internaţional al brandului Transavia. Noul sediu de la Sântimbru este o adevărată bijuterie arhitectonică şi include în cei 6000 de mp mai multe birouri, săli de conferinţe şi de întâlniri ale oamenilor de afaceri, un restaurant, o cantină pentru salariaţi, o seră şi alte utilităţi în premieră.

Construcția a fost concepută de Biroul de Proiectări Ioan Străjan, iar inaugurarea sa va avea loc în curând.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Ioan Popa (58 de ani) se află pe locul 22 în Topul celor mai bogați români, potrivit Capital, cu o avere de 165-170 de milioane de euro.

Antreprenorul Ioan Popa a ales, la scurt timp după Revoluție și după câțiva ani în care a lucrat în întreprinderea avicolă deținută de stat, să meargă pe cont propriu. Astfel, în 1991 a început un business local, care a ajuns nu doar să dețină poziția de lider în domeniu, ci și un nivel al cifrei de afaceri care poate pune Transavia la aceeași masă cu mari companii din Vest. Un scurt exemplu pentru dezvoltarea afacerii în cei 24 de ani este faptul că producția obținută la început cu cei cinci angajați într-un an de zile, acum Transavia o realizează în mai puțin de patru ore.

Anual, aproximativ 25 de milioane de pui sunt crescuți în cele 15 ferme situate în Alba, Brașov, Cluj, Harghita și Sibiu. Transavia deține două stații de incubație, o fabrică de nutrețuri combinate, două abatoare dotate cu utilaje de ultimă generație, o fabrică nouă de procesare a cărnii, precum și patru ferme vegetale. Pe scurt, un business 100% integrat. Cea mai mare parte a producției realizată de Transavia este destinată pieței locale, doar 10-15% fiind exportată în țări precum Marea Britanie, Franța, Spania, Croația, Grecia și Bulgaria.

Cu investiții continue și planuri de dezvoltare permanentă, Ioan Popa estimează o creștere a businessului de 15%. Anul trecut, grupul Transavia (Transavia SA și Avicola Brașov) a ajuns la aproape 140 de milioane de euro.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| Căsuța care a ocrotit, timp de 160 de ani, cinci generații din satul Cib stă încă semeață, în picioare

Căsuța care a ocrotit, timp de 160 de ani, cinci generații din satul Cib stă încă semeață, în picioare Într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

Horea 2 decembrie 2015 at 21:03

„Un ou uriaș – noul sediu al Companiei Transavia. ”

Va fi oare un ou … fecundat?

Marius 3 decembrie 2015 at 21:47

„Compania Transavia SA, cel mai mare producător de carne de pasăre din România…”- asa ca, fara discutie, oul Transavia este unul roditor (fecundat!).

pilu 2 decembrie 2015 at 22:35

”să meargă pe cont propriu”
Realizarile da, contul insa nu a fost propriu. Sa fim seriosi a trecut cam mult din ’91 si nu mai inghitim tot felul de chestii.

m 3 decembrie 2015 at 4:05

toata stima pt domnul popa. dar linguseala celui care a scris efectiv articolul de fata este evident. nu cred ca tranasavia, si implicit patronul, avea nevoie de atata linguseala si pupincurims. sau cine stie??!!!

BORSEC 3 decembrie 2015 at 9:32

FELICITARI !!!!!!!! Un adevarat profesionist, un exemplu si pentru altii. Un om si o societate unde se lucreaza pe branci. BRAVO!!!!!!!!!!

Comentariile sunt oprite