Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Un nou protest anti RMGC la Câmpeni. Manifestanții au recuperat statuia lui Avram Iancu

Bogdan Presecan

Publicat

în

Peste 150 de localnici din Munții Apuseni s-au strâns astăzi, începând cu orele 17.00 la statuia lui Avram Iancu situată în centrul orașului Cîmpeni, pentru a continua seria protestelor împotriva proiectului de exploatare auriferă de la Roșia Montană.

Marșul autorizat de primărie s-a desfășoară pașnic, manifestanții scandând sloganurile deja cunoscute, precum: “Uniţi, salvăm Munţii Apuseni” “Nu corporația, face legislația”, “Câmpeniul are glas!”.

Câmpanarii au “recuperat” astăzi statuia lui Avram Iancu, după ce au reușit să obțină de la primăria din localitate autorizația de a manifesta în acest loc. Locația era rezervată până acum de cei de la Sindicatul Viitorul Mineritului, iar permisiunea de a manifesta aici a fost resimțită ca  o victorie simbolică de către  protestatari.

Participanții la miting au manifestat circa o oră în fața statuii “Crăișorului Munților”, după care au pornit într-un marș pe străzile din oraș.

Câmpănarii au dovedit și astăzi ceea ce remarca un localnic cu ocazia unui miting anterior și anume că “moții sunt greu de urnit, dar odată porniți, sunt foarte greu de oprit.”

foto: C.V.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea