FOTO: Un nou premiu muzical pentru județul Alba – Adelina Bunea a câştigat trofeul Festivalului- Concurs Internaţional „Muzica Inimii Mele” de la Satu Mare

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Tânăra interpretă Adelina Bunea, cursantă a Şcolii de Arte din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, a adus un nou premiu muzical pentru judeţul Alba. Tânăra a câştigat la sfârşitul săptămânii trecute Festivalul Concurs Internaţional „Muzica Inimii Mele” de la Satu Mare, eveniment ajuns în acest an la cea de-a X-a ediţie. La acest concurs au ajuns in finala 33 de concurenti din 14 localităţi din ţară, precum şi din Ungaria.

adelina-bunea-2Trofeul festivalului a fost obţinut de Adelina Bunea, tânăra reuşind să impresioneze juriul prin modul in care a reuşit sa interpreteze cu multa sensibilitate, acurateţe şi multă siguranţă cele doua melodii cu care s-a înscris în concurs. Printre câştigătorii acestei ediţii se numără şi Andreea Vlas, absolventa a clasei de Canto muzică uşoară din Cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba, care a obţinut o menţiune.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Juriul de concurs a fost alcătuit din Călin Ionce – preşedintele juriului, compozitor şi profesor din Baia Mare, Varga Miklos – profesor din Teglas (Ungaria), Nagy Katalin – realizator de programe City Radio, Tincuţa Fernea – finalistă la Vocea României şi Manuela Rogoz din partea Consiliului Judeţean.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

„Cred foarte mult în tinerii talentaţi şi ambiţioşi. Mă bucur de fiecare dată şi trăiesc cu emoţie fiecare moment atunci când elevii mei urcă pe scena sau sunt într-o competiţie la fel cum a fost şi cea din acest week-end, unde au evoluat tineri extrem de talentaţi şi foarte bine pregătiţi. Speram să obţinem un premiu, dar nu ne-am gandit ca acesta va fi Trofeul. Juriul a fost foarte impresionat de originalitatea cu care Adelina a interpretat cele două melodii. Bravo Adelina, bravo Andreea şi multumim domnului manager Alexandru Pal pentru sprijin, susţinere şi pentru încrederea pe care o acordă tinerelor noastre talente. Mulţumim organizatorilor acestui festival pentru căldura şi ospitalitatea cu care ne-au primit şi pentru modul exceptional în care a decurs intregul eveniment” a spus prof. Marinela Popa, şeful Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Şcoala de Arte şi Meşteşuguri a fost înfiinţată în 1969, iar din 2007 funcţionează în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Şcoala vine în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă şi se vrea a fi o „pepinieră” de specialişti talentaţi pentru celelalte servicii. Disciplinele din cadrul şcolii sunt: arte plastice, arte vizuale moderne, arte vizuale clasice, canto muzică populară, canto muzică uşoară, teorie şi solfegii, chitară, instrumente de suflat, instrumente cu clape, teatru, dans modern, dans de societate, dans popular, ţesături şi cusături tradiţionale, ceramică, arta lemnului, pictură religioasă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419