FOTO Un nou episod din programul ”Redescoperă Palatul Principilor Transilvaniei”. Membrii cluburilor Lions și Rotary au venit în ajutor cercetătorilor
Exact la o lună de la conferința „REDESCOPERĂ PALATUL PRINCIPILOR TRANSILVANIEI”, ținută în 18 iunie 2015 la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia de dr. Adrian Andrei Rusu (Institutul de Arheologie şi Istoria Artei al Academiei Române, Cluj-Napoca) și dr. Ileana Burnichioiu (Departamentul de Istorie, Arheologie și Muzeologie al universității albaiuliene) membrii cluburilor organizatoare: Lions Club Alba Iulia, Rotary Club Alba Iulia, alături de Club Rotary Aiud și de alți voluntari au venit în ajutor cercetătorilor palatului.
Aceștia se află în faza de înregistrare detaliată a descoperirilor din iarnă (ridicări cu stație totală, fotogrametrie, desene) și i-au primit pe voluntari pentru a le arăta în ce fel a înaintat documentarea descoperirilor de la Palatul principilor în lunile-iulie, ce înseamnă la fața locului o serie de activități specifice cercetării și documentării monumentelor istorice, dar și cum se pot implica în protejarea patrimoniului cultural.
La Palatul Principilor Transilvaniei, monument de importanță națională, au început cercetările în 2014 și au continuat până la 1 martie 2015, la solicitarea și cu susținerea financiară a Primăriei municipiului Alba Iulia, în scopul strângerii datelor necesare unui viitor proiect de restaurare.
Misiunea Cluburilor Lions și Rotary este crearea şi menţinerea unui spirit de înțelegere între toţi oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflați la nevoie. Membrii Lions și Rotary contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate şi prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare.
Lions Clubs International a luat naștere în 1917, în Statele Unite ale Americii, la iniţiativa lui Melvin Jones. Lions este reprezentată în peste 200 de țări și regiuni geografice, cu peste 45.000 de cluburi și peste 1.400.000 de membri.
Primul club Rotary din lume a luat fiinţă in Statele Unite ale Americii, în anul 1905, la iniţiativa lui Paul Harris, un avocat care a reuşit să grupeze într-un club profesional diverse personalităţi. Astăzi există 33.000 de cluburi Rotary, în peste 200 țări și regiuni geografice și peste 1.200.000 de membri.
[nggallery id=774]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana