Rămâi conectat

Actualitate

FOTO Un nou episod din programul ”Redescoperă Palatul Principilor Transilvaniei”. Membrii cluburilor Lions și Rotary au venit în ajutor cercetătorilor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Exact la o lună de la conferința „REDESCOPERĂ PALATUL PRINCIPILOR TRANSILVANIEI”, ținută în 18 iunie 2015 la Universitatea „1 Decembrie 1918”  din Alba Iulia de dr. Adrian Andrei Rusu (Institutul de Arheologie şi Istoria Artei al Academiei Române, Cluj-Napoca) și dr. Ileana Burnichioiu (Departamentul de Istorie, Arheologie și Muzeologie al universității albaiuliene)  membrii cluburilor organizatoare: Lions Club Alba Iulia, Rotary Club Alba Iulia, alături de  Club Rotary Aiud și de alți voluntari au venit în ajutor cercetătorilor palatului.

Palatul Principilor06Aceștia se află în faza de înregistrare detaliată a descoperirilor din iarnă (ridicări cu stație totală, fotogrametrie, desene) și i-au primit pe voluntari pentru a le arăta în ce fel a înaintat documentarea descoperirilor de la Palatul principilor în lunile-iulie, ce înseamnă la fața locului o serie de activități specifice cercetării și documentării monumentelor istorice, dar și cum se pot implica în protejarea patrimoniului cultural.

La Palatul Principilor Transilvaniei, monument de importanță națională, au început cercetările în 2014 și au continuat până la 1 martie 2015, la solicitarea și cu susținerea financiară a Primăriei municipiului Alba Iulia, în scopul strângerii datelor necesare unui viitor proiect de restaurare.

Palatul Principilor02Misiunea Cluburilor Lions și Rotary este crearea şi menţinerea unui spirit de înțelegere între toţi oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflați la nevoie. Membrii Lions și Rotary contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate şi prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare.

Lions Clubs International a luat naștere în 1917, în Statele Unite ale Americii, la iniţiativa lui Melvin Jones. Lions este reprezentată în peste 200 de țări și regiuni geografice, cu peste 45.000 de cluburi și peste 1.400.000 de membri.

Primul club Rotary din lume a luat fiinţă in Statele Unite ale Americii, în anul 1905, la iniţiativa lui Paul Harris, un avocat care a reuşit să grupeze într-un club profesional diverse personalităţi. Astăzi există 33.000 de cluburi Rotary, în peste 200 țări și regiuni geografice și peste 1.200.000 de membri.

[nggallery id=774]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea