Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Un băiat din Alba, tenismen în devenire: La doar 7 ani, Vicențiu  a reușit să câștige prima sa cupă

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un băiat din Alba, tenismen în devenire: La doar 7 ani, Vicențiu  a reușit să câștige prima sa cupă

Vicențiu Stoica s-a născut în 29 aprilie 2017, iar la vârsta de 3 ani, din dorința părinților ca acesta să facă mișcare, familia Stoica a început să joace tenis câte 5-10 minute pe zi. La scurt timp după, au început să apară și diferite lucruri stricate prin casa acestora deoarece pasiunea băiatului era în plină creștere.

În 2022, când Vicențiu avea doar 5 ani, părinții au început o colaborare cu Clubul Sun, care a ajutat la dezvoltarea sportivului în devenire.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Oficial se antrenează două zile pe săptămână, câte 2 ore, dar zilnic părinții fac antrenament suplimentar cu el. Racheta și mingea sunt tot timpul cu ei, pentru că și dacă pleacă în vacanță, simt nevoia să bată mingea oriunde ar fi: în parc, parcare, loc de joacă, cameră de hotel.

La cei 7 ani ai săi, Vicențiu a participat deja la două turnee. Prima a fost cupa Panalim din 9 martie organizată la Cisnădie, unde a reușit să ajungă până în sferturi.

La câteva zile distanță, pe 16 martie, tânărul a ajuns campionul cupei Hoia Tenis din Cluj. Acesta a reușit să câștige grupa fără înfrângere, după 4 meciuri. Victoria cu 7-1 din sferuri, 7-2 din semifinală și 7-0 în finală i-au adus prima cupă. Urmează în viitorul apropiat și alte cupe la Târgul Mureș, Pitești și multe altele.

Pe langă fericirea pe care cred că o are orice părinte, la acest turneu unde a și câștigat, a fost împlinirea că am văzut un copil echilibrat, capabil să își gândească următorul meci, iubitor de tenis și de ce nu, un viitor tenismen de performanță. Nu știu cât de mult este despre noi, ci mai degrabă despre el, despre munca lui. Noi nu putem decât să fim mândri că avem un copil atât de minunat și să îl susținem din toate punctele de vedere,” a comentat Darius Stoica, părintele copilului.

Tânărul tenismen are mai mulți idoli pe care îi apreciează și îi urmărește. Pe primul loc se află Novak Djokovic, pe care îl apreciează din toate punctele de vedere, la Rafael Nadal îi place că este stângaci, la Holger Rune îi place că au trăsături fizice în comun, iar pe Frances Tiafoe îl adoră deoarece „e drăgălaș și tot timpul râde.”

În spatele tânărului Vicențiu, se află familia Stoica, care consideră că practicarea unui sport este important în orice etapă a vieții. Mai ales la o vârstă fragedă, deoarece ajută tinerii să își consume multa energie pe care o au, este mai productiv decât să stea în fața unui display, îi disciplinează și le creează un caracter frumos și puternic mental.

Ne dorim pentru el, atât timp cât și el își dorește, să ajungă să câștige cât mai multe turnee și să reprezinte mai apoi cu mândrie orașul natal și țara de unde este, pe marile terenuri de tenis din lume,” a mai spus familia Stoica în privința viitorului copilului.

Tenisul nu este singurul sport pe care îl practică Vicențiu Stoica. A reușit și două podiumuri la Ciclism la cele 2 competiții la care a participat și pentru o perioadă de timp a făcut și înot. Însă tenisul rămâne marea lui iubire.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea