FOTO: Turismul din Alba Iulia, promovat prin mijloace gastronomice. Ioan Buzgure şi-a demonstrat talentul culinar în oraşul Burgos din Spania
Turismul din Alba Iulia este promovat prin mijloace gastronomice, în oraşul Burgos din Spania, oraşul nostru fiind reprezentat de Ioan Buzgure, bucătarul Hotelului Cetate, singurul din România participant la demonstraţie. Din pozele postate de fotograful Romulus Oprişcan, pe reţeaua socială Facebook ne putem da seama că bucătarul nostru a încercat să impresioneze cu o ruladă din pui, ciuperci şi cartofi ţărăneşti însoţită de garnitură formată din legume.
Cu sprijinul URBACT II la proiect participă oraşele Burgos, Fermo, Alba Iulia, Korydallos and L’Hospitalet din Spania, Italia, România şi Grecia. Bucătarul a participat din partea municipiului Alba Iulia.
URBACT II este un program pentru reţeaua de dezvoltare urbană de asistenţă structurală comunitară prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul obiectivului de cooperare teritorială europeană în toate statele membre, cu participarea Norvegiei şi a Elveţiei. Un program de schimb şi de învăţare pentru oraşele care contribuie la Iniţiativa Comisiei Europene „Regiunile pentru schimbarea economică”.
[nggallery id=1512]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]