Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO|,,Toți spunem NU violenței”: Activitate informativă a Jandarmeriei Alba, desfășurată la Colegiul Tehnic ,,I.D. Lăzărescu” Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

activitate jandarmi cugir33Sub genericul „Toți spunem nu violenței!”, miercuri s-a defășurat, la Cugir, o nouă activitate informativă aparținând Inspectoratului Jandarmeria Alba. Demersul a vizat de această dată spectatorii competiţiilor sportive de la Colegiul Tehnic ”Ion D. Lăzărescu” şi s-a derulat în parteneriat cu Primăria Oraşului Cugir şi Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba.

În acest sens, la sediul amintitei instituții de învățământ s-a deplasat o ecchipă formată din: șeful grupei de jandarmi din Cugir pl. adj. sef  Ștefan Duru, pl.adj.Claudiu Moga și pl. major Cristian Dobrotă, cu scopul desfășurării unei campanii informativ-preventive pentru conştientizarea şi sensibilizarea elevilor cu privire la nocivitatea fenomenului de violență pe stadioane.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ștefan Duru le-a explicat elevilor că obiectivul principal al campaniei este acela de a face cunoscut rolul şi importanţa Jandarmeriei Alba în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive precum şi cu privire la prevederile Legii nr. 4/2008 referitor la prevenirea si combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive. Prin prezentarea făcută, Ștefan Duru a scos în evidenţă consecinţele legale suportate de cei care încearcă să fie violenți pe stadioane, încearcă să intre în incintă în stare de ebrietate sau fără bilet ori deteriorează bunuri.

Vorbind despre importanța evenimentului, directorul colegiului, dr. ing. Alexandru Micaciu a declarat:  ,,Apreciem ca fiind benefică orice colaborare între instituţiile abilitate să ia măsuri care sporesc siguranţa şi ordinea publică. Avem convingerea că astfel de campanii îşi ating scopul şi duc la creşterea responsabilităţii în rândul tinerilor şi, implicit, la sporirea siguranţei pe stadioane. Salutăm pe această cale demersul iniţiat de Jandarmeria Alba, cu atât mai mult cu cât intră în obligaţiile noastre să ne asigurăm că există un climat de siguranţă la competiţiile găzduite de bazele sportive ale orașului”.

În cadrul activității, cei mai buni sportivi la orele de educație fizică au fost premiați cu tricouri și diplome din partea Primăriei Cugir, iar în încheiere, cu aportul deosebit al profesorului de educație fizică, Ioan Câmpean, pe terenul de sport din curtea colegiului s-a desfășurat un meci demonstrativ de fotbal (în spirit fair – play), între echipele de elevi din clasele a X-a A și a XI-a A. Acestora li s-au acordat  medalii și dplome. La eveniment au luat parte: viceprimarul Cugirului, prof. Horia Rotche, șeful poliției locale, jr. Horațiu Găldău, îndrumătorul educativ, Diana Roșu, cadre didactice ale școlii.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=2302]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit luni seara, la Aiud, în subsolul unui bloc de pe strada Ecaterina Varga. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale.   Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu trei autospeciale pentru localizarea și stingerea unui incendiu în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea