Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Toaletă publică modernă, în Cetatea Alba Carolina. Cum arată noul grup sanitar şi care va fi taxa. Finalizarea lucrărilor, în septembrie

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

toalete publice in cetatea alba carolina07O problemă socială ce persistă în zona cu trafic pietonal intens din Alba Iulia, mai exact în Cetatea Alba Carolina, este pe cale să fie rezolvată, în curând. Este vorba despre cea a  toaletelor publice… mult căutate de cei care ajung în zona zero a  Cetăţii. Între statuia lui Mihai Viteazul şi clădirea Ierihon, un spaţiu modernizat, cu un nou grup sanitar subteran, amenajat la standarde europene, este aproape gata. Astfel că, cetăţenii cu nevoi fiziologice nu vor mai fi nevoiţi, din septembrie încolo, să „apeleze” la toaletele ecologice acum amplasate în Cetate sau să caute… tufişuri. Toaletele vor funcţiona pe baza unei taxe modice de intrare, de 1 leu.  

Douăsprezece toalete, şase destinate femeilor şi şase bărbaţilor,  două toalete speciale pentru persoane cu toalete publice in cetatea alba carolina03handicap, un spaţiu destinat exclusiv părinţilor şi bebeluşilor, asta s-a construit în spaţiul subteran destinat toaletelor publice, de lângă statuia lui Mihai Viteazul.

Pe parcursul lucrărilor, pe acest amplasament a fost descoperit şi un sit arheologic, un zid medieval, care acum este conservat aici şi despărţit de spaţiu cu geamuri mari de sticlă transparentă. Practic, acest zid descoperit este unul din motivele care au amânat lucrările ce trebuiau toalete publice in cetatea alba carolina06finalizate în luna mai a acestui an, fiind vorba de o reconfigurare a grupului sanitar public.

Joi, muncitorii lucrau de zor la amenajările interioare a spaţiului destinat toaletelor publice, pentru ca lucrările să fie finalizate până în prima parte a lunii septembrie.

Lucrările fac parte dintr-un proiect mai amplu, ce conţine şi situl arheologic roman Principia, unde se construieşte Muzeul din Piaţa Cetăţii Alba Carolina.

Şi aici lucrările vor fi terminate până la începutul lunii septembrie. Proiectul, “Reabilitarea Centrului Istoric Alba Iulia – Fortificaţia de Tip Vauban – Căi De Acces, Iluminat Exterior şi Mobilier Urban Zona Interioară” este al Primăriei Municipiului Alba Iulia şi are o  valoare de peste 16,5 milioane de lei.

Vă prezentăm câteva imagini cu spaţiul destinat toaletei publice, realizate astăzi:

[nggallery id=2201]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amenzi de peste 47.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți șoferi au fost verificați prin intermediul aplicației eDAC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi de peste 47.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți șoferi au fost verificați prin intermediul aplicației eDAC Miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea