Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Tinerii democrat liberali şi albaiulienii au sărbătorit Ora Pământului prin lansări de lampioane în Parcul Unirii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

lampioane TDL28Evenimentul mondial – „Ora Pământului” a fost marcat şi de organizaţia de tineret a PDL Alba Iulia. Un număr numeros de membrii au fost prezenţi în Parcul Unirii, lângă fântâna arteziană şi, alături de albaiulieni au lansat un val de lampioane, în semn de solidaritate pentru încălzirea globală.

Ora Pământului este un eveniment internaţional (sărbătorit în peste 130 de ţări de pe glob), organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Conceptul “Ora Pământului ” îşi are originea în Australia, eveniment organizat pentru prima dată în 2007, când peste 2 milioane de rezidenţi ai oraşului Sidney au stins luminile la unison timp de o oră. În anul următor, ideea a fost preluată şi de alte mari oraşe ale lumii, numărul celor care au trăit o oră fără a se folosi de curent electric crescând de la an la an.

Manifestarea constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice.

Evenimentul organizat de TDL Alba Iulia se află la cea de-a treia ediţie.

[nggallery id=1370]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea