Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Târgul de animale din Blaj va fi redeschis luni, 25 septembrie, cu tradiționalul ”târg de țară”. Primăria a investit peste 600.000 de lei pentru modernizarea acestuia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Târgul de animale din Blaj, închis la începutul lunii iunie pentru lucrări de reabilitare, va fi redeschis oficial luni, 25 septembrie, cu tradiţionalul târg „de ţară” de la finalul lunii septembrie.

Practic, începând din această lună, municipiul Blaj beneficiază de unul dintre cele mai moderne târguri de acest gen din judeţul Alba, acesta fiind refăcut de la zero în mai puţin de patru luni de zile. Primăria Blaj anunţă că pentru accesul la târgul din 25 septembrie nu va percepe taxe pentru comercianţi, acestea urmând a fi decise, în conformitate cu noile facilităţi, în cel mai scurt timp.

Deşi mai necesită lucrări mici de retuşare, noul târg de animale din Blaj va deveni funcţionabil începând de săptămâna viitoare. Pentru amenajarea acestuia, Primăria Blaj a investit aproximativ 620.000 lei (fără TVA), din fonduri proprii, lucrările derulate schimbând radical aspectul întregii zone, din cartierul Plopilor, astfel încât vizitatorii vor fi mai mult decât plăcut surprinşi.

„Mă bucur că am reuşit să finalizăm această investiţie în timp record şi, astfel, ne-am putut ţine de promisiunea făcută, aceea că târgul de animale va fi redeschis pe 25 septembrie. Pe lângă faptul că am urmărit atent desfăşurarea lucrărilor şi ne-am preocupat ca totul să se desfăşoare conform planului, am beneficiat şi de un constructor serios, căruia doresc să-i mulţumesc pe această cale. Târgul de animale este o investiţie foarte necesară pentru locuitorii întregii zone, pentru dezvoltarea agriculturii şi zootehniei din Blaj şi din jurul Blajului. Îi aştept pe toţi, luni, la marea redeschidere”, afirmă primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Situat pe o suprafaţă de peste 1,5 hectare, în cartierul Plopilor, târgul de animale şi mărfuri a fost racordat la reţelele de electricitate, apă şi canalizare şi va beneficia de grupuri sanitare, în incinta lui urmând să fie construit şi un cabinet sanitar. Toate aleile târgului şi drumul de acces au fost asfaltate şi împrejmuite cu gard, iar clienţii şi comercianţii vor beneficia de o parcare generoasă.

Târgul de animale va beneficia de un stand pentru licitaţii şi de un cântar pentru comercianţii de cereale şi animale, care vor avea la dispoziţie spaţii proprii în acest sens. Autorităţile au proamenajat cinci spaţii pentru comercializarea animalelor, în funcţie de mărimea şi categoria acestora, care vor fi sub formă de ţarcuri, împrejmuite cu garduri de lemn. Astfel, vor fi delimitate următoarele spaţii: 1.900 de mp pentru vite, 900 de mp pentru oi, 820 mp pentru cai, 800 mp pentru porci și 770 mp pentru animale mici. De asemenea, vor fi construite platforme speciale pentru încărcare şi descărcare, care vor facilita din plin transportul animalelor comercializate.

Târgul de animale şi mărfuri din Blaj are loc, în mod obişnuit, în fiecare zi de joi, dar, de patru ori pe an, găzduieşte comercianţi din întreg judeţul, fiind încadrat la categoria târgurilor tradiţionale „de ţară”: 25 martie, 29 iunie, 25 septembrie şi 3 decembrie.

Oganizatorii precizează că va fi interzisă comercializarea porcilor din cauza focarelor de pestă porcină africană semnalete în ţară, care a determinat  Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba să solicite interzicerea comercializării porcilor în târgurile de animale din judeţ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea