Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Târgul „Alba Green Energy” 2023, ediția a XI-a: Vizitatorii au aflat soluții pentru eficiența energetică și de producere a energiei regenerabile

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | Târgul „Alba Green Energy” 2023, ediția a XI-a: Vizitatorii au aflat soluții pentru eficiența energetică și de producere a energiei regenerabile

Târgul „Alba Green Energy” care s-a desfășurat în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2023, a constituit un succes, bucurându-se de un număr mare de vizitatori, semn că publicul este interesat de tehnologiile legate de eficiența energetică și de producere a energiei regenerabile.

Firmele expozante, care au fost prezente de asemenea într-un număr record, Târgul fiind la a 11-a ediție, au confirmat interesul crescut al publicului pentru aceste echipamente și soluții expuse la Târg.

Evenimentul este dedicat dezvoltării pieței locale în ceea ce privește soluțiile pentru eficiența energetică și de producere a energiei regenerabile acesta atingându-și scopul principal de a informa și de a crește nivelul de conștientizare al publicului în aceste domenii.

Vizitatori au putut afla detalii tehnice dar și costuri legate despre sisteme de panouri fotovoltaice, pompe de căldură, sisteme eficiente de încălzire și răcire, iluminat eficient, automatizări și alte soluții tip smart home. O atracție deosebită a constituit-o prezența numeroaselor vehicule electrice; autoturismele, scooterele, vehiculele utilitare, bicicletele electrice au fost o atracție aparte dovadă numeroasele probe test drive oferite de către dealerii prezenți.

Târgul și-a dovedit utilitatea prin faptul că vizitatori au putut veni în contact direct cu diferitele echipamente, au putut dialoga cu distribuitorii și furnizorii produselor, au putut descoperi avantajele acestora și au putut avea ocazia să beneficieze de oferte la pachetele de produse oferite de expozanți.

O motivație des întâlnită în rândul publicului pentru vizitarea Târgului a fost, pe de o parte îngrijorarea față de prețurile la energie în continuă creștere și, pe de altă parte, nevoia de a găsi soluții pentru a deveni mai eficienți energetic și de a-și produce energia local pentru propriul consum.

Marșul bicicletelor, care și-a propus promovarea mersului pe bicicletă în rândul tinerilor, organizat în cadrul Târgului, a fost și anul acesta o atracție aparte pentru elevii de gimnaziu, care au participat într-un număr semnificativ la eveniment. Eco-spectacolul grădinițelor a continuat să încânte participanții cu momentele artistice ale celor mici, abordând teme legate de protecția mediului iar tombola Târgului a oferit premii consistente celor care au participat la acest eveniment.

Organizatorii, Agenția Locală a Energiei Alba (ALEA) și Consiliul Județean Alba, sunt hotărâți să continue acest proiect și în anii care urmează, convinși că necesitatea de a deveni mai eficienți energetic este un aspect important pentru cetățenii județului și constituie o condiție indispensabilă pentru o dezvoltare durabilă a regiunii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

BACALAUREAT 2024 în Alba: Un elev eliminat pentru tentativă de fraudă și 39 de absenți

Ziarul Unirea

Publicat

în

BACALAUREAT 2024 în Alba: Un elev eliminat pentru tentativă de fraudă și 39 de absenți La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2024 (Limba și literatura română) au fost prezenți 2214 de candidați din județul Alba din cei 2254 înscriși la această probă. Proba s-a desfășurat astăzi, 1 iulie, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea