Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO | Tanti Noja din Cugir a împlinit frumoasa vârstă de 109 ani: Secretul longevităţii celui mai vârstnic locuitor din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tanti Noja din Cugir a împlinit frumoasa vârstă de 109 ani: Secretul longevităţii celui mai vârstnic locuitor din Alba

Noja Paladia, din oraşul Cugir, se numără printre cele mai vârstnice persoane din județul Alba și, se pare, printre cele mai longevive femei din România. Ea a împlinit sâmbătă, 20 iulie, venerabila vârstă de 109 ani.

La 109 ani, Noja Paladia este cel mai longeviv locuitor al oraşului Cugir, dar şi cel mai în vârstă om din judeţul Alba, iar astăzi, tanti Noja din Suseni – Râul Mic a fost sărbătorită de cei dragi, de la care a primit un tort în culorile tricolorului și flori.

Noja Paladia din Suseni s-a născut în 1915, a avut o viaţă liniştită pe care şi-a dedicat-o familiei. A fost căsătorită mai bine de 45 de ani, iar cea mai mare avere pe care a strâns-o până la vârsta de 106 ani sunt copii, nepoţii şi strănepoţii. Paladia a avut patru copii și mai are 7 nepoţi şi 6 strănepoţi.

Întrebată care crede că este secretul longevităţii mamei sale, fiica sa mai mică, doamna Didina mărturisea în urmă cu trei ani că toată viaţa a mâncat doar produse din gospodăria proprie sau de la oamenii din satele de munte aparţinătoare Cugirului. În plus, liniştea şi gândirea pozitivă au contat foarte mult, Noja Paladia obisnuind să-şi petreacă timpul liber citind, mai ales cărti de istorie şi geografie.

La cei 109 ani, Paladia este pe picioare, se plimbă prin casă, dialoghează, însă auzul şi văzul au cam abandonat-o. Acest lucru nu o împiedică să se bucure de familie şi de cei care o vizitează.

Foto: Facebook N.B.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

SCANDAL în cartierul ”Lumea Nouă” din municipiul Alba Iulia: Un bărbat REȚINUT și o femeie sub control judiciar după ce au înjurat polițiștii. De la ce a pornit totul

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL în cartierul ”Lumea Nouă” din municipiul Alba Iulia: Un bărbat REȚINUT și o femeie sub control judiciar după ce au înjurat polițiștii. De la ce a pornit totul Un bărbat a fost reținut duminică, 20 iulie 2024, iar o femeie a fost plasată sub control judiciar în urma unui scandal iscat în cartierul ”Lumea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea