Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Tânăra din Alba Iulia, studentă la actorie în Marea Britanie, care a ales să se lupte cu gladiatorul Darius Macinic la Festivalul Roman Apulum 2022. „Fiecare femeie are acel foc în ea”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Tânăra din Alba Iulia, studentă la actorie în Marea Britanie, care a ales să se lupte cu gladiatorul Darius Macinic la Festivalul Roman Apulum 2022. „Fiecare femeie are acel foc în ea”

Andreea Popa, o tânără pasionată de dans, actorie și frumos din Alba Iulia, ne povestește despre parcursul său înspre a avea propriul rol la unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri din județul nostru.

Studentă în anul 3 la facultatea de actorie din Manchester, Marea Britanie, Andreea și-a făcut apariția în fața publicului din Orașul Marii Uniri la ediția din acest an al Festivalului Roman Apulum. Acolo, artista a avut un moment memorabil împreună cu gladiatorul Darius Macinic, în cadrul unei lupte sub privirile atente ale vizitatorilor.

Într-un interviu acordat ziarulunirea.ro, tânăra a povestit cum a ales să participe la un astfel de eveniment.

„În 2021, am urmărit târgul de sclavi în Alba Iulia la festival și mi-au rămas întipărite în minte niște fete care erau „vândute”. Să fiu sinceră, mi-a stat în gând momentul respectiv o perioadă, pentru că dacă stau să mă gândesc în ce fel erau folosite femeile cu mulți ani în urmă și cât de constrânse erau, acest lucru mi se pare foarte trist. Când am ajuns acasă, m-am uitat să văd ce conține acest festival și am văzut că sunt lupte cu daci și romani, iar ce mi-a atras atenția cel mai mult au fost luptele dintre gladiatori.

Lupta lui Darius & Ovidiu Macinic mi s-a părut genială și complexă. Se vede că e multă muncă și pasiune acolo. Și efectiv i-am dat mesaj lui Darius că îmi place inițiativa lor și l-am întrebat de ce nu au lupte și cu femei (având în vedere că în istorie erau femei care luptau umăr la umăr cu bărbații) și după câteva discuții online am spus să ne întâlnim la o poveste și, de ce nu, să creăm o luptă.”¸a relatat Andreea.

Cursurile facultății de actorie au fost de un real ajutor pentru tânăra artistă din Alba Iulia. Acestea, după cum a transmis și Andreea, pun în evidență mimica și limbajul corpului nostru.

„Eu la facultate am ore de acrobație, dans contemporan, physical theatre, stage combat și scrimă. Ador aceste ore, deoarece acolo nu ai voie să comunici verbal, ci doar fizic. Asta e o provocare pe care o îmbrățișam de fiecare dată când aveam ocazia. Simt că noi putem comunica cu corpul nostru foarte profund și uneori nici nu ne dăm seama cum ne dau de gol propriile expresii faciale sau poziția corpului.”

Dragostea pentru luptele regizate

Atracția față de scenele pline de acțiune pe care luptele dintre actori le reprezintă și-a făcut apariția încă de la o vârstă fragedă pentru Andreea. Lumea filmului a jucat un rol esențial în formarea sa ca și viitor artist, după cum a declarat și ea.

„Înclinația mea către lupte o am de la filmele thriller-acțiune la care mă uităm de mică. Adoram să văd personajele feminine ce își arată îndemânarea și perspicacitatea prin lupte.

Îmi place feminitatea, blândețea, calmul dar știu că există un foc în mine ce mă împinge să încerc chestii mai brutale, că sunt bătăi, sau experiențe mai dinamice.

Fiecare femeie are acel foc în ea, acel curaj și curiozitate să încerce mai mult, să se inspire, să iasă din zona de confort, să lupte pentru visul ei.”, a transmis artista.

Pentru ediția din acest an al Festivalului Apulum, Andreea Popa s-a pregătit temeinic atât împreună cu gladiatorul Darius Măcinic, cât și pe cont propriu, înainte de marele moment.

„Am avut multe antrenamente cu Darius dar am și repetat acasă anumite trucuri cu un băț lung, unde trebuia să ajung să am o anumită îndemânare. Este nevoie de disciplină, entuziasm și profesionalism pentru a pune la punct un astfel de număr și mi-a plăcut mult să învăț coregrafia și să întru în pielea personajului.

Darius se vede că are mult antrenament în spate pe judo și m-a ajutat mult răbdarea ce a avut-o cu mine dar pe lângă asta el se vede că are o înclinație și către actorie care îi vine foarte natural lui.”, a relatat tânăra.

„Atracția mea către actorie e simpla mea curiozitate către căutarea emoțiilor umane”

Când vine vorba de dragostea sa față de actorie și fotografie, Andreea vorbește cu ușurință despre motivele pentru care a ales să facă aceste lucruri cu dorință și pasiune.

„Când am început să fac poze, am văzut cum starea ta poate transmite o energie prin poză și de acolo a început și experimentarea mea ca și actor.

Simt că atât prin fotografie, cât și pe video, putem transmite mult, iar când rezonezi cu oamenii din acest domeniu, efectiv proiectele decurg atât de frumos și de magic. Îmi place să observ oamenii din jur, să îi ascult, să mă pun în locul lor și să le înțeleg atât bucuria, precum și agonia.

Această empatie pe care o am e un plus dar și un minus. Adevărat că îmi exprim emoțiile prin artă adică actorie, fotografie, muzică, dans dar pe lângă această latură artistică și creativă există mai multe versiuni ale mele pe care cu înaintarea anilor simt că vreau să le explorez.

Ca și artist, mereu te redescoperi și încerci chestii noi, nu te plictisești pentru că fiecare proiect are ceva aparte”, a transmis artista.

Plină de viață și îndrăgostită de pasiunile sale, Andreea Popa va fi cu siguranță așteptată de publicul din Alba Iulia cu ocazia viitoarelor evenimente pe care orașul nostru le va organiza.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea