FOTO: Sute de albaiulieni pregătiți să devină sclavi, soldați și prizonieri în cadrul unei grandioase producții artistice

Peste 200 de voluntari din Alba au fost prezenți astăzi, începând cu ora 17.00, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, unde s-au întâlnit cu organizatorii celui mai grandios spectacol de operă în aer liber din România, Aida de Verdi, care va avea loc în 21 iunie, în Piața Cetății din Alba Iulia.

voluntari spectacol Aida la Alba Iulia (75)Voluntarii care au răspuns provocării lansate de primărie, au părut entuziasmați de perspectiva unui rol în cadrul unei producții artistice.

Organizatorii evenimentului speră ca până sâmbătă, la ora 17.00, termenul limită pentru primirea voluntarilor, să se adune circa 400 de voluntari, deși expectanțele lor inițiale erau să poată selecta 500 de figuranți. Toți voluntarii vor primi câte două sendvișuri și un cupon de tombolă la care mele premiu este o tabletă Vodaphone.

Așadar, cei care doresc să fie voluntari și să experiențieze emoțiile unui asemenea eveniment și să lucreze alături de profesioniștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sunt așteptați sâmbătă la ora 17.00 la scena din Piațța Cetății.

Actul II al operei conține tabloul “Marșului Triumfal” în care cei care doresc pot fi parte din “marea armată egipteană pornită la lupta împotriva etiopienilor”.

Montarea în aer liber a spectacolului de operă Aida de Verdi, reprezintă o premieră pentru Romania și se înscrie în seria evenimentelor dedicate în acest weekend “Sărbătorii Muzicii”.  Accesul la eveniment este gratuit.

”Sărabătoarea muzicii”

Majoritatea țărilor europene celebrează pe 21 iunie ”Sărabătoarea muzicii”, un eveniment care a avut geneza în Franța anilor ‘80 și care “reunește” anual mii de muzicieni din peste 100 de țări de pe glob. Alba Iulia este unul dintre orașele din România care a păstrat în ultimii trei ani principiile care stau la baza acestui eveniment: diversitatea genurilor muzicale, accesul gratuit la scenă pentru public, sonorizarea unor zone istorice de patrimoniu și, mai mult decât orice, sincronizarea cu eforturile altor țări de a pune în valoare muzica și muzicienii, amatori și profesioniști deopotrivă.

Astfel, între 20 și 22 iunie albaiulienii vor putea descoperi noi genuri muzicale, reunite în creații clasice sau nonconfomiste, puse în scenă cu pasiune de către nume mari, invitate la Alba Iulia de pe marile scene ale lumii sau de către muzicieni locali.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

3 Comentarii

Newbie 19 iunie 2014 at 22:20

Cred ca e Casa de Cultura a sindicatelor nu a Studentilor. Bogdane esti din Oltenia sau mahmur dupa nunta?

Teodora C. 20 iunie 2014 at 1:38

Inca un eveniment deosebit ne va pune in valoare orasul. Daca si noi, locuitorii (si cititorii ) am fi mai buni si deschisi la minte, ar fi extraordinar.
Felicitari tuturor celor implicati!

china in your hands 20 iunie 2014 at 6:50

Au fost acolo peste 400 de oameni. Felicitari tuturor celor care au venit si au inteles cat de importante si placute sunt astfel de momente. Orasul asta merita mai multa atentie din partea noastra, a tuturor.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...