FOTO: Sute de albaiulieni pregătiți să devină sclavi, soldați și prizonieri în cadrul unei grandioase producții artistice
Peste 200 de voluntari din Alba au fost prezenți astăzi, începând cu ora 17.00, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, unde s-au întâlnit cu organizatorii celui mai grandios spectacol de operă în aer liber din România, Aida de Verdi, care va avea loc în 21 iunie, în Piața Cetății din Alba Iulia.
Voluntarii care au răspuns provocării lansate de primărie, au părut entuziasmați de perspectiva unui rol în cadrul unei producții artistice.
Organizatorii evenimentului speră ca până sâmbătă, la ora 17.00, termenul limită pentru primirea voluntarilor, să se adune circa 400 de voluntari, deși expectanțele lor inițiale erau să poată selecta 500 de figuranți. Toți voluntarii vor primi câte două sendvișuri și un cupon de tombolă la care mele premiu este o tabletă Vodaphone.
Așadar, cei care doresc să fie voluntari și să experiențieze emoțiile unui asemenea eveniment și să lucreze alături de profesioniștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sunt așteptați sâmbătă la ora 17.00 la scena din Piațța Cetății.
Actul II al operei conține tabloul “Marșului Triumfal” în care cei care doresc pot fi parte din “marea armată egipteană pornită la lupta împotriva etiopienilor”.
Montarea în aer liber a spectacolului de operă Aida de Verdi, reprezintă o premieră pentru Romania și se înscrie în seria evenimentelor dedicate în acest weekend “Sărbătorii Muzicii”. Accesul la eveniment este gratuit.
”Sărabătoarea muzicii”
Majoritatea țărilor europene celebrează pe 21 iunie ”Sărabătoarea muzicii”, un eveniment care a avut geneza în Franța anilor ‘80 și care “reunește” anual mii de muzicieni din peste 100 de țări de pe glob. Alba Iulia este unul dintre orașele din România care a păstrat în ultimii trei ani principiile care stau la baza acestui eveniment: diversitatea genurilor muzicale, accesul gratuit la scenă pentru public, sonorizarea unor zone istorice de patrimoniu și, mai mult decât orice, sincronizarea cu eforturile altor țări de a pune în valoare muzica și muzicienii, amatori și profesioniști deopotrivă.
Astfel, între 20 și 22 iunie albaiulienii vor putea descoperi noi genuri muzicale, reunite în creații clasice sau nonconfomiste, puse în scenă cu pasiune de către nume mari, invitate la Alba Iulia de pe marile scene ale lumii sau de către muzicieni locali.
[nggallery id=1970]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 6 minute
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor