FOTO: Surpriză la un spectacol caritabil susținut la o casă de tip familial din Apuseni. A revenit după 8 ani
Cei 12 copii şi tineri ocrotiţi în Casa de tip familial „Sfântul Nicolae” din satul Târsa, comuna Avram Iancu, au avut parte marţi, 15 decembrie, de o zi emoţionantă şi plină de surprize.
Aceştia au participat împreună cu părintele coordonator Radu Novacovschi şi angajaţii casei de tip familial la spectacolul de colinde „Vine, vine… Moş Crăciun!”. Evenimentul a fost organizat de Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia în parteneriat cu Liceul de Arte „Regina Maria” şi Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” din Alba Iulia. Programul artistic a cuprins colinde tradiționale și momente specifice datinilor strămoşeşti prezentate de elevii militari dar şi un recital de colinde pe patru voci susţinut de elevii Liceului de Arte ,,Regina Maria”, coordonați de profesoara Daniela Rus.
Spectacolul, care s-a desfăşurat în sala de festivităţi a colegiului militar albaiulian, a avut și un caracter caritabil. Elevii militari şi cei de la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş”, alături de cadrele didactice şi militare au pregătit pentru cei 12 copii şi tineri ocrotiţi în Casa de tip familial din Târsa cadouri constând în hăinuțe, încălțăminte, alimente, jucării, fructe, dulciuri și rechizite.
„Pentru copii, această zi a fost deosebit de emoționantă și plină de surprize. Însoțiți de elevi militari au servit masa de prânz, au vizitat orașul, ne-au colindat și au participat la spectacolul dedicat sărbătorilor ce se apropie. Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” și Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” au pregătit daruri pentru acești copii, constând în hăinuțe, încălțăminte, alimente, jucării, fructe, dulciuri și rechizite. Gesturile de suflet și solidaritatea exemplară ne-au adunat pe toți într-o mare comunitate, cea a bucuriei. Astfel a fost posibil ca, într-o singură zi, zeci de inimi să bată la fel. Dar din dar se face rai!” au precizat reprezentanţii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul din Alba Iulia.
Casa de tip familial „Sfântul Nicolae” din satul Târsa a fost înfiinţată în urmă cu 14 ani şi a ocrotit până acum 21 de copii şi tineri abandonaţi sau orfani, aflaţi în plasament sau încredinţare din cauza situaţiei critice din familia lor naturală. „Lucrul cu care ne mândrim cel mai mult este că am reuşit să fim o familie. Au fost 21 de copii care au trecut prin casa noastră iar acum sunt 12. Ceilalţi fie s-au întors în familiile lor, fie ajungând la vârsta de 18 ani şi-au făcut rostul lor în viaţă iar alţii au fost adoptaţi. Vreau să mulţumesc din toată inima domnului comandant al colegiului militar care ne-a invitat astăzi aici şi tuturor celor care au făcut posibilă această bucurie pentru noi şi au donat cadourile pe care le-am primit şi de care ne bucurăm foarte mult” a precizat părintele Radu Novacovschi, coordonatorul Casei de tip familial „Sfântul Nicolae” din Târsa.
La spectacolul de marţi s-a aflat în sală şi Andrei, un băiat în vârstă de aproape 12 ani care a fost ocrotit în Casa de tip familial de la Târsa până la vârsta de 3 ani şi jumătate când a fost înfiat de o familie din Alba Iulia. Andrei a ţinut să fie prezent la spectacol alături de părinţii săi adoptivi pentru a-şi revedea prietenii şi personalul care l-a îngrijit.
Casa de tip familial din Târsa funcţionează din anul 2001 în cadrul reţelei social – filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonată de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. În cadrul acestei case, copiii şi tinerii beneficiază de găzduire, hrană, servicii educative, de orientare şcolară şi profesională sau servicii de consiliere socială şi psihologică.
Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia
[nggallery id=1425]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 3 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 2 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
-
Actualitateacum o zi
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a