Foto: Super-spațiu pentru creație și expoziții inaugurat la Alba Iulia de apreciatul sculptor în metal Florin Magda! O suzetă uriașă–vedeta vernisajului

Super-spațiu pentru creație și expoziții inaugurat la Alba Iulia de apreciatul sculptor în metal Florin Magda! O suzetă uriașă – vedeta vernisajului

Artistul plastic albaiulian Florin Magda își va desfășura activitatea într-un spațiu de producție nou și inedit unde de asemenea își va expune și lucrările. Atelierul inaugurat sâmbătă, 13 iulie, a fost conceput ca o hală industrială, amenajat ca atare, gândit și executat de la zero de Florin Magda.

El este absolvent al Liceului de Artă ”Regina Maria” din Alba Iulia și apoi al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, având specializarea de sculptor în metal. Autor al unor apreciate creații de design urban (totemurile de la intrarea în Alba Iulia de exemplu) și al unor lucrări care înfrumusețează proprietăți particulare din Transilvania și nu numai, artistul plastic din Alba Iulia spune că în viitor dorește să se axeze în principal pe lucrări de artă.

Deși ar putea să se manifeste în orice alt mare oraș din țară sau chiar din lume, artistul Florin Magda a preferat să-și lege în continuare arta de Alba Iulia, construind, la propriu, cu mâinile sale, o altă operă de artă care să protejeze și să ofere un spațiu de creație și expunere pentru artiști și zămislirile lor.

Spațiul de producție adăpostește și o sală de expoziție, unde a fost expusă o suzetă uriașă din metal, creație a lui Florin, dar și câteva lucrări ale unui alt artist plastic originar din Alba Iulia, Marius Roșu, artist grafic și pictor care momentan creează în București.Totodată, a fost prezentată și o invenție brevetată de apreciatul arhitect albaiulian Sorin Magda, premiat la Bienala de Arhitectură pentru proiectul celei mai frumoase case din Transilvania, construită la Alba Iulia

. Un împătimist al mersului pe bicicletă, Sorin Magda a inventat și brevetat un sistem de iluminat pentru biciclete, de forma unui stilou și care se amplasează la extremitățile ghidonului, distribuind lumina la 360 de grade și denumit owllight.

Atelierul de creație și expozițional al lui Florin Magda este amplasat în zona industrială a orașului Alba Iulia, în spatele benzinăriei Romcan, la ieșire din Alba Iulia spre Cluj și reprezintă un spațiu unic și inedit ce aduce un suflu nou și inovativ în peisajul artistic și cultural al orașului.

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...