Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO | SUBIECTELE la ISTORIE la BAC 2024: Ce au avut de rezolvat elevii de liceu

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | SUBIECTELE la ISTORIE la BAC 2024: Ce au avut de rezolvat elevii de liceu

Astăzi, absolvenții de liceu au susținut a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2024. Elevii care au terminat un liceu cu profil uman vor da examen la Istorie.

În spațiul public au apărut imagini cu subiectele de la Istorie.

Potrivit imaginilor, la Subiectul III, elevii au de făcut un eseu despre România postbelică.

Examenul la Istorie din cadrul BAC 2024 a început la ora 09:00, iar candidații au la dispoziție 3 ore pentru a le rezolva.

Această probă este crucială pentru mulți candidați, reprezentând o parte semnificativă a evaluării lor finale.

Desfășurarea examenului de BAC la Istorie

Conform regulamentului, candidații trebuie să intre în sălile de examen până la ora 08:30, iar examenul începe la ora 09:00. Elevii au la dispoziție 180 de minute pentru a rezolva subiectele din broșura de examen. Este important de menționat că nimănui nu i se permite să părăsească sala mai devreme de ora 10:30, și este strict interzis să se ia broșura cu subiecte sau ciornele la plecare.

Pentru cei interesați să vadă subiectele, acestea vor fi publicate pe stirileprotv.ro imediat ce vor apărea în spațiul public. De asemenea, Ministerul Educației va publica subiectele și baremele de corectare după ora 15:00 pe site-ul subiecte.edu.ro.

Calendarul examenului de BAC 2024

Prima sesiune a Bacalaureatului 2024 a început cu înscrierea candidaților în perioada 3-7 iunie. Cursurile pentru clasele terminale s-au încheiat pe 7 iunie, oferind elevilor timp pentru pregătirea intensivă.

Evaluarea competențelor s-a desfășurat între 17 și 27 iunie, incluzând probele de comunicare orală în limba română și maternă, competențele digitale și cele lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probele scrise au loc la începutul lunii iulie:

· 1 iulie: Limba și literatura română

· 2 iulie: Proba obligatorie a profilului – Istorie sau Matematică

· 4 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării

· 5 iulie: Limba și literatura maternă (unde este cazul)

Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 8 iulie, urmate de perioada de contestații. Rezultatele finale vor fi cunoscute pe 12 iulie.

Pentru cei care nu reușesc să promoveze în prima sesiune sau doresc să-și îmbunătățească notele, există o a doua șansă în sesiunea de toamnă, care se desfășoară între 15 iulie și 30 august, cu probele scrise programate în perioada 19-22 august.

Reguli și restricții în sălile de examen

Bacalaureatul 2024 impune un set strict de reguli pentru evitarea eliminării din examen. Este interzisă aducerea în sălile de examen a ghiozdanelor, rucsacurilor, poșetelor, telefoanelor mobile, dispozitivelor electronice, manualelor, notițelor sau oricăror materiale de inspirație. Calculatoarele și dicționarele sunt de asemenea interzise.

Elevii au voie să aibă asupra lor doar actul de identitate, instrumente de scris (pix albastru, creion, radieră, riglă transparentă) și o sticlă de apă transparentă, fără etichetă.

Orice încercare de comunicare între candidați, copiere sau transmitere de materiale este considerată fraudă și duce la eliminarea imediată din examen. Consecințele sunt severe: candidații eliminați nu mai pot participa la probele următoare, sunt declarați „eliminați din examen”, iar notele obținute anterior nu sunt recunoscute în sesiunile viitoare. În plus, aceștia nu vor avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

MIERCURI: Mai multe străzi din centrul municipiului Alba Iulia rămân FĂRĂ apă potabilă. Lucrări de cuplare a rețelei pe strada Mihail Kogălniceanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

MIERCURI: Mai multe străzi din centrul municipiului Alba Iulia rămân FĂRĂ apă potabilă. Lucrări de cuplare a rețelei pe strada Mihail Kogălniceanu SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Alba Iulia informează consumatorii că în data de 03.07.2024, începând cu ora 20:00, se vor efectua lucrări de cuplare a rețelei de apă potabilă pe strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea