Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| ŞTIREA TA: ”Parcările închiriate – o metodă sigură de a încurca circulaţia în Alba Iulia”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

parcare4Şoferii din municipiul Alba Iulia se confruntă mai nou cu „probleme de circulaţie”, cauzate de parcările închiriate de la Primăria municipiului. Un cititor al ziaruluiunirea a  surprins în imagini o situaţie „la zi” pe strada Arnsberg, unde „în timpul zilei, unele locuri de parcare sunt goale, cei care vin în vizită sau cu treabă în zonă parchează pe stradă, iar maşinile nu au pe unde circula”.

Albaiulianul este de părere că noua metodă nu este decât una „sigură de a încurca circulaţia” şi doreşte ca „primăria să găsească o soluţie cât mai repede”. „Nu mi se pare normal ca parcările să stea goale în timpul zilei, iar circulaţia să fie blocată din cauza maşinilor parcate pe carosabil. Trebuie găsită o soluţie”, spune cetăţeanul.

CITEŞTE şi Ce AMENDĂ rişti dacă PARCHEZI maşina pe un LOC CU ABONAMENT în Alba Iulia„.

Noua metodă de închiriere a parcărilor în oraş îi „oftică” pe mulţi dintre locuitori. Unii sunt de părere că nu trebuia introdusă o astfel de metodă şi că „era mai bine când nu se plătea niciun abonament”, alţii spun că nu au unde îşi parca musafirii sau că deageaba este amendat proprietarul maşinii care parchează pe un loc rezervat, dacă locul e ocupat şi nu are unde parca. Vă prezentăm câteva comentarii postate de către aceştia la articolul mai sus menţionat.  

„Cred că cel mai bine era atunci când nu plăteam niciun abonament. Aproape tot timpul se găsea un loc liber pe undeva, nu se înfuria nimeni că stau pe locul lui şi musafirii aveau şi ei loc pe undeva. Acum e o aglomeraţie de nedescris, lumea umblă cu cartoane, că altfel, când vii acasă locul e ocupat şi eu ce fac…sun la comunitari care dau amendă da nu ridică maşina, mă pun pe locul unui vecin şi le zic comunitarilor să mă amendeze?sau urc maşina pe trotuar să nu blochez şi eu pe vecinul?!E o aiureală completă, o colectă la bugetul primăriei. Sunt şi câteva locuri neplătite pentru musafiri cică, pe care mai pot parca cei fără abonament, mult prea puţine şi de obicei sunt deja ocupate de cei cu tupeu care zic că au abonament. Nu a venit primăria să marcheze nimic şi stă cineva noaptea să vadă dacă are un P pe dale? La Cluj au rezolvat cu un marcaj, parcare cu abonament, 6 locuri 20-26 şi gata, vezi şi tu că e sus. Da ce să mai vb…”.

„Băi fraţilor dar voi nu vedeţi că aceste parcări sunt nişte prostii? Adică da: eu plătesc loc de parcare şi când vin găsesc locul de parcare ocupat. Ce fac? Cu ce mă încălzeşte că îi dă la celălalt amendă dacă nu îmi eliberează locul de parcare? Mă duc şi parchez pe locul celuilalt şi vine şi-mi dă şi mie amendă …..
AR TREBUI SĂ NU PLĂTIM ŞI SĂ NU REZERVĂM NICIUN LOC DE PARCARE PENTRU CĂ NU MERITĂ !!”

„Asta cu locurile de parcare e o caterincă de nota 10.Totul e făcut ca să facă bani Primăria, nicidecum pentru cetăţean…”

„Şi cu musafirii o să-i preluăm de la intrare din oraş. De ce nu s-au lăsat câteva locuri libere? Dar cred că tot din cauza de buget să încaseze cât mai mult. Ar trebui şi oameni competenţi în primăria Alba Iulia pentru asemenea decizii…”

„O mare mizerie a Primăriei Alba Iulia”
1. Unde parcăm cei care nu am ajuns să rezervăm un loc de parcare sau mergem în vizită la cineva?
2. În Bucureşti / Cluj, preţul unui loc este de 50-60 de lei/an!
3. Pe strada Cloşca Primăria a vândut locuri de parcare pe carosabil, este legal??!Nişte mizerabili!!!!Hava a făcut vreun loc de parcare (nou, nu trasat cu vopsea)?”

„A fost un joc al primăriei pentru a încasa nişte bani de la nişte fraieri români care au simţul proprietăţii, fraţilor dacă vreţi proprietăţi mutaţi-vă la casă şi faceţi-vă acolo ce vreţi voi, puneţi-vă straturi în dormitor, români proşti… aţi mai stat şi două zile la coadă la primărie comunişti rataţi…..De amendă ce să mai zic, nu se poate să primesc o amendă dacă nu sunt anunţat în prealabil de nişte amărâte de indicatoare…rataţilor…comuniştilor ştiţi să daţi amendă……pe ce daţi amendă dacă nu informaţi oamenii, aţi făcut nişte desene pe dale plătite la suprapreţ, nimic mai mult……….poliţia locală 🙂 )))))) i-aţi făcut DOAMNE…”

„Ba să le fie ridicată maşina fără discuţie. Eu am plătit locul de parcare şi alţii blochează locul de parcare şi îşi lasă maşina nemişcată cu anii încurcându- ne pe noi ceilalţi şi nimeni nu le face nimic.”

„Mai sunt şi unele cazuri în care, unii locatari care îşi parchează tot felul de rable, ieşite din uz, pe locuri de parcare închiriate, şi le ţin acolo luni de zile, în timp ce alţii nu au prins un loc de parcare pentru a-l închiria. Este oare corect?!?”

Pe de altă parte, sunt şi cetăţeni care spun că într-un oraş civilizat este normal să fie folosită o astfel de metodă de închiriere a parcărilor, practicată de ani buni în majoritatea oraşelor din ţară, „dar sub altă formă…. „:

„Ce vă tot plângeţi precum nişte babe constipate ! În primul rând locul de parcare este închiriat, nu cumpărat. În majoritatea oraşelor există aşa ceva, poate că nu în felul acesta ci sub altă formă (cum a fost şi la noi, adică parcări cu tichet). E o variantă bună şi cu valabilitatea abonamentului de parcare între anumite intervale orare (16-08 + S şi D), însă nu cred că are rost să ne batem capul cu aşa ceva. Noi nu ştim să respectăm marcajele din parcările de la Hipermarket şi avem soluţii la tot ce se scrie în ziar. Nu cred că e nevoie de alte tăbliţe suplimentare pentru a marca locul de parcare, e suficient marcajul existent, ar arăta precum crucile în cimitir pentru că se găseşte cineva să le personalize.În concluzie , ADAPTAREA LA CIVILIZAŢIE ESTE IMPOSIBILĂ.”

„Luaţi exemplul Sibiului. Tichet în parbriz, locul marcat pe o tăbliţă, respectiv…20 de loc cu abonament. Când trec comunitarii şi găsesc una fără, dau amendă. Dar în Alba fiecare vrea locul de la intrarea în scară, din faţa geamului etc. etc….”

„Ovidiu are perfectă dreptate!!! În toate oraşele mari din ţară unde s-a implementat acest sistem de închiriere a spaţiului public, chiriaşul are dreptul să folosească acest loc teoretic 24 h, însă dacă vine un musafir în bloc sau alt cetăţean străin de bloc poate parca liniştit în intervalul 8.00 – 18.00 când aşa zisul “proprietar” e la serviciu, cu un eventual bileţel de “bun simţ” în parbriz cu un nr. de tel unde poate fi contactat, pentru a muta maşina! Atenţie, acest lucru se face şi în cazul în care locul este al “nimănui”!!!! Deci tot de bun simţ!! Atenţie, la cât de repede Primăria v-a dat locurile, aşa vi le poate lua! E doar un loc închiriat! Atenţie la clauzele din contract!”.

Citiţi mai multe comentarii aici.

[nggallery id=980]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea