Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| ŞTIREA TA: ”Parcările închiriate – o metodă sigură de a încurca circulaţia în Alba Iulia”

Publicat

în

parcare4Şoferii din municipiul Alba Iulia se confruntă mai nou cu „probleme de circulaţie”, cauzate de parcările închiriate de la Primăria municipiului. Un cititor al ziaruluiunirea a  surprins în imagini o situaţie „la zi” pe strada Arnsberg, unde „în timpul zilei, unele locuri de parcare sunt goale, cei care vin în vizită sau cu treabă în zonă parchează pe stradă, iar maşinile nu au pe unde circula”.

Albaiulianul este de părere că noua metodă nu este decât una „sigură de a încurca circulaţia” şi doreşte ca „primăria să găsească o soluţie cât mai repede”. „Nu mi se pare normal ca parcările să stea goale în timpul zilei, iar circulaţia să fie blocată din cauza maşinilor parcate pe carosabil. Trebuie găsită o soluţie”, spune cetăţeanul.

CITEŞTE şi Ce AMENDĂ rişti dacă PARCHEZI maşina pe un LOC CU ABONAMENT în Alba Iulia„.

Electrica Furnizare Discount

Noua metodă de închiriere a parcărilor în oraş îi „oftică” pe mulţi dintre locuitori. Unii sunt de părere că nu trebuia introdusă o astfel de metodă şi că „era mai bine când nu se plătea niciun abonament”, alţii spun că nu au unde îşi parca musafirii sau că deageaba este amendat proprietarul maşinii care parchează pe un loc rezervat, dacă locul e ocupat şi nu are unde parca. Vă prezentăm câteva comentarii postate de către aceştia la articolul mai sus menţionat.  

„Cred că cel mai bine era atunci când nu plăteam niciun abonament. Aproape tot timpul se găsea un loc liber pe undeva, nu se înfuria nimeni că stau pe locul lui şi musafirii aveau şi ei loc pe undeva. Acum e o aglomeraţie de nedescris, lumea umblă cu cartoane, că altfel, când vii acasă locul e ocupat şi eu ce fac…sun la comunitari care dau amendă da nu ridică maşina, mă pun pe locul unui vecin şi le zic comunitarilor să mă amendeze?sau urc maşina pe trotuar să nu blochez şi eu pe vecinul?!E o aiureală completă, o colectă la bugetul primăriei. Sunt şi câteva locuri neplătite pentru musafiri cică, pe care mai pot parca cei fără abonament, mult prea puţine şi de obicei sunt deja ocupate de cei cu tupeu care zic că au abonament. Nu a venit primăria să marcheze nimic şi stă cineva noaptea să vadă dacă are un P pe dale? La Cluj au rezolvat cu un marcaj, parcare cu abonament, 6 locuri 20-26 şi gata, vezi şi tu că e sus. Da ce să mai vb…”.

„Băi fraţilor dar voi nu vedeţi că aceste parcări sunt nişte prostii? Adică da: eu plătesc loc de parcare şi când vin găsesc locul de parcare ocupat. Ce fac? Cu ce mă încălzeşte că îi dă la celălalt amendă dacă nu îmi eliberează locul de parcare? Mă duc şi parchez pe locul celuilalt şi vine şi-mi dă şi mie amendă …..
AR TREBUI SĂ NU PLĂTIM ŞI SĂ NU REZERVĂM NICIUN LOC DE PARCARE PENTRU CĂ NU MERITĂ !!”

„Asta cu locurile de parcare e o caterincă de nota 10.Totul e făcut ca să facă bani Primăria, nicidecum pentru cetăţean…”

„Şi cu musafirii o să-i preluăm de la intrare din oraş. De ce nu s-au lăsat câteva locuri libere? Dar cred că tot din cauza de buget să încaseze cât mai mult. Ar trebui şi oameni competenţi în primăria Alba Iulia pentru asemenea decizii…”

„O mare mizerie a Primăriei Alba Iulia”
1. Unde parcăm cei care nu am ajuns să rezervăm un loc de parcare sau mergem în vizită la cineva?
2. În Bucureşti / Cluj, preţul unui loc este de 50-60 de lei/an!
3. Pe strada Cloşca Primăria a vândut locuri de parcare pe carosabil, este legal??!Nişte mizerabili!!!!Hava a făcut vreun loc de parcare (nou, nu trasat cu vopsea)?”

„A fost un joc al primăriei pentru a încasa nişte bani de la nişte fraieri români care au simţul proprietăţii, fraţilor dacă vreţi proprietăţi mutaţi-vă la casă şi faceţi-vă acolo ce vreţi voi, puneţi-vă straturi în dormitor, români proşti… aţi mai stat şi două zile la coadă la primărie comunişti rataţi…..De amendă ce să mai zic, nu se poate să primesc o amendă dacă nu sunt anunţat în prealabil de nişte amărâte de indicatoare…rataţilor…comuniştilor ştiţi să daţi amendă……pe ce daţi amendă dacă nu informaţi oamenii, aţi făcut nişte desene pe dale plătite la suprapreţ, nimic mai mult……….poliţia locală 🙂 )))))) i-aţi făcut DOAMNE…”

„Ba să le fie ridicată maşina fără discuţie. Eu am plătit locul de parcare şi alţii blochează locul de parcare şi îşi lasă maşina nemişcată cu anii încurcându- ne pe noi ceilalţi şi nimeni nu le face nimic.”

„Mai sunt şi unele cazuri în care, unii locatari care îşi parchează tot felul de rable, ieşite din uz, pe locuri de parcare închiriate, şi le ţin acolo luni de zile, în timp ce alţii nu au prins un loc de parcare pentru a-l închiria. Este oare corect?!?”

Pe de altă parte, sunt şi cetăţeni care spun că într-un oraş civilizat este normal să fie folosită o astfel de metodă de închiriere a parcărilor, practicată de ani buni în majoritatea oraşelor din ţară, „dar sub altă formă…. „:

„Ce vă tot plângeţi precum nişte babe constipate ! În primul rând locul de parcare este închiriat, nu cumpărat. În majoritatea oraşelor există aşa ceva, poate că nu în felul acesta ci sub altă formă (cum a fost şi la noi, adică parcări cu tichet). E o variantă bună şi cu valabilitatea abonamentului de parcare între anumite intervale orare (16-08 + S şi D), însă nu cred că are rost să ne batem capul cu aşa ceva. Noi nu ştim să respectăm marcajele din parcările de la Hipermarket şi avem soluţii la tot ce se scrie în ziar. Nu cred că e nevoie de alte tăbliţe suplimentare pentru a marca locul de parcare, e suficient marcajul existent, ar arăta precum crucile în cimitir pentru că se găseşte cineva să le personalize.În concluzie , ADAPTAREA LA CIVILIZAŢIE ESTE IMPOSIBILĂ.”

„Luaţi exemplul Sibiului. Tichet în parbriz, locul marcat pe o tăbliţă, respectiv…20 de loc cu abonament. Când trec comunitarii şi găsesc una fără, dau amendă. Dar în Alba fiecare vrea locul de la intrarea în scară, din faţa geamului etc. etc….”

„Ovidiu are perfectă dreptate!!! În toate oraşele mari din ţară unde s-a implementat acest sistem de închiriere a spaţiului public, chiriaşul are dreptul să folosească acest loc teoretic 24 h, însă dacă vine un musafir în bloc sau alt cetăţean străin de bloc poate parca liniştit în intervalul 8.00 – 18.00 când aşa zisul “proprietar” e la serviciu, cu un eventual bileţel de “bun simţ” în parbriz cu un nr. de tel unde poate fi contactat, pentru a muta maşina! Atenţie, acest lucru se face şi în cazul în care locul este al “nimănui”!!!! Deci tot de bun simţ!! Atenţie, la cât de repede Primăria v-a dat locurile, aşa vi le poate lua! E doar un loc închiriat! Atenţie la clauzele din contract!”.

Citiţi mai multe comentarii aici.

[nggallery id=980]

Publicitate

Ştirea zilei

La mulți ani, România! MESAJE de 1 DECEMBRIE, ZIUA NAȚIONALĂ. FELICITARI și URARI pentru toți care trăiesc și simt românește!

Publicat

în

La mulți ani, România! MESAJE de ZIUA NAȚIONALĂ. URARI și FELICITARI de 1 DECEMBRIE care pot fi transmise prin SMS pentru toți care trăiesc și simt românește!

La 1 Decembrie, românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională. Cu această ocazie vă prezentăm o serie de mesaje, felicitări, urări, SMS-uri pe care le puteți trimite prietenilor, pentru a le insufla spiritul de unitate și patriotism.

Hai sa dăm mână cu mână, cei cu inima română, sărbătoarea să unească toata suflarea românească. La mulți ani Române!

Ziua Națională a României este cu siguranță una dintre cele mai importante zile din acest an de aceea țin să-ti urez, La mulți ani!

Electrica Furnizare Discount

La mulți ani romani, oriunde v-ați afla!

La mulți ani României, tuturor romanilor si celor ce simt si gândesc românește!

Cu prilejul Zilei naționale a României doresc poporului roman cele mai călduroase felicitări si urâri de sănătate, bunăstare, prosperitate si succes!

La mulți ani Romania! La mulți ani prieteni! La mulți ani romani de pretutindeni!

Cu ocazia Zilei Naționale a României doresc sa transmit poporului roman cele mai sincere urâri de bine si un viitor prosper si fericit.

Citește și: Mesaje de Ziua Nationala, 1 Decembrie • Românii sărbătoresc Marea Unire. La mulți ani România! Urări și felicitări de Ziua Națională a României

La mulți ani tuturor romanilor si celor ce iubesc Romania!

Daca te-ai prins in hora, joaca pana la capăt. La mulți ani romane, la mulți ani Romania!

De 1 Decembrie, Ziua Naționala a României va doresc distracție plăcută si sa va bucurați ca sunteți roman. La Mulți Ani plini de realizări!

Fie ca, 1 Decembrie sa va aducă sănătate, fericire si multa, multa bucurie alături de cei dragi si apropiați.

De 1 Decembrie, Ziua Naționala a României va doresc distracție plăcută si sa va bucurați ca sunteți roman. La Mulți Ani plini de realizări!

Ne face deosebita plăcere sa colaboram cu oameni de excepție ca dumneavoastră. Adevărați romani. La Mulți Ani încununați de succes si prosperitate.

Ziua Naționala a României este prilej de mare bucurie pentru toți romanii. Va dorim ca 1 Decembrie sa va aducă in fiecare an realizări de excepție si sa fiți mândru ca sunteți roman.

Cu ocazia Zilei Naționale va doresc succes in activitate si sa va bucurați de cele mai frumoase realizări. La mulți ani de prosperitate si bunăstare!

Citește și: Marea Unire din 1 Decembrie 1918 a fost și rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești • Cum s-a înfăptuit Marea Unire

La mulți ani România, la mulți ani române, hai să încercăm să fim mai buni de ziua noastră!

În această deosebită zi este ziua tuturor românilor, La mulți ani!

A mai trecut un an de când suntem români, astăzi a venit din nou vremea să ne spunem: La mulți ani!

De 1 decembrie vreau să-ti urez tot binele de pe lume și să fii la fel de bun în ceea ce faci și mai ales să fii mândru că ești român. La mulți ani!

Ziua Națională a României este cu siguranță una dintre cele mai importante zile din acest an de aceea țin să-ti urez La mulți ani!

Felicitări pentru toate succesele tale de până acum, ai demonstrat ca ești un român adevărat, La mulți ani!

Familia noastră de români vă urează la mulți ani unor români adevărați!

Îți mulțumim pentru tot sprijinul de care ai dat dovadă, îți mulțumim ca ești român, La mulți ani!

Hai sa dăm mână cu mână, cei cu inima română, sărbătoarea să unească toată suflarea românească. La mulți ani Române!

La mulți ani români, oriunde v-ați afla!

La mulți ani România! La mulți ani prieteni! La mulți ani români de pretutindeni!

La mulți ani României, tuturor romanilor și celor ce simt și gândesc românește!

Cu prilejul Zilei Naționale a României doresc poporului român cele mai călduroase felicitări și urâri de sănătate, bunăstare, prosperitate și succes!

Cu ocazia Zilei Naționale a României doresc sa transmit poporului roman cele mai sincere urâri de bine și un viitor prosper și fericit!

La mulți ani tuturor romanilor și celor ce iubesc România!

Dacă te-ai prins în horă, joacă până la capăt. La mulți ani române, la mulți ani România!

1 Decembrie este o zi de sărbătoare pentru toți românii. Ne face plăcere să transmitem salutările noastre unui client și unui român deosebit. La Mulți Ani și petrecere frumoasă de Ziua Națională!

Citește și: MESAJE de SFANTUL NICOLAE. URARI de Sfântul Nicolae. FELICITARI pe care le poți trimite prin SMS de SF Nicolae celor care își sărbătoresc onomastica

Fie ca, 1 Decembrie să vă aducă sănătate, fericire și multă, multă bucurie alături de cei dragi și apropiați.

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României vă doresc distracție plăcută și să vă bucurați că sunteți români. La Mulți Ani plini de realizări!

Ne face deosebita plăcere să colaboram cu oameni de excepție ca dumneavoastră. Adevărați români. La Mulți Ani încununați de succes și prosperitate.

Cu ocazia Zilei Naționale dorim să vă felicităm pentru profesionalismul dumneavoastră și să vă transmitem cele mai sincere urări de bine.

Cu români de excepție ca tine țara noastră este mai bogată și mai respectată. Cu clienți deosebiți ca tine, noi suntem mai buni și mai puternici. Îți mulțumim și îți urăm un sincer La Mulți Ani!

Felicitări pentru toate succesele tale de până acum, ai demonstrat ca ești un român adevărat, La mulți ani!

Familia noastră de români vă urează la mulți ani unor români adevărați!

Îți mulțumim pentru tot sprijinul de care ai dat dovadă, îți mulțumim ca ești român, La mulți ani!

Daca te-ai prins in hora, joaca pana la capăt. La mulți ani romane, la mulți ani Romania!

1 Decembrie este o zi de sărbătoare pentru toți romanii. Ne face plăcere sa transmitem salutările noastre unui client si unui roman deosebit. La Mulți Ani si petrecere frumoasa de Ziua Naționala!

Citește și: Mesaje de Anul Nou. Urari de Anul Nou. Felicitari de Anul nou. Mesaje de Revelion. SMS de Anul Nou

Fie ca, 1 Decembrie sa va aducă sănătate, fericire si multa, multa bucurie alături de cei dragi si apropiați.

De 1 Decembrie, Ziua Naționala a României va doresc distracție plăcută si sa va bucurați ca sunteți roman. La Mulți Ani plini de realizări!

Ne face deosebita plăcere sa colaboram cu oameni de excepție ca dumneavoastră. Adevărați romani. La Mulți Ani încununați de succes si prosperitate.

Ziua Naționala a României este prilej de mare bucurie pentru toți romanii. Va dorim ca 1 Decembrie sa va aducă in fiecare an realizări de excepție si sa fiți mândru ca sunteți roman.

Cu ocazia Zilei Naționale va doresc succes in activitate si sa va bucurați de cele mai frumoase realizări. La mulți ani de prosperitate si bunăstare!

De când se știe, romanul trăiește cu credința in suflet. La fel cum Dumnezeu ne iubește pe noi, la fel si noi trebuie sa ne iubim Patria si s-o respectam. La Mulți Ani Romane, fii mândru de tara ta!

Citește și: MESAJE de SFANTUL IOAN. Urări de Sf Ion. Felicitări de Sfântul Ioan. Mesaje de „La mulţi ani” care pot fi trimis prin SMS de Sfântul Ioan Botezătorul

Cu ocazia Zilei Naționale a României va transmit cele mai sincere urâri de bine si un viitor prosper si fericit. La Mulți Ani!

De când se știe, romanul trăiește cu credința în suflet. La fel cum Dumnezeu ne iubește pe noi, la fel și noi trebuie să ne iubim patria și s-o respectam. La mulți ani romane, fii mândru de țara ta!

Plai românesc / De tine mi-e dor / Pe unde hoinăresc / Aș putea să mor
Dar gândul e plin / De lucruri frumoase / și dragostea mea / Lăsată acasă
Mă voi întoarce triumfător / Lângă ai mei / Aici n-am să mor / Fără nevoi

La mulți ani România! La mulți ani prieteni! La mulți ani români de pretutindeni!

La mulți ani României, tuturor românilor și celor ce simț și gândesc românește!

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| A venit iarna în Apuseni: Localitățile de la munte s-au îmbrăcat în straie albe de poveste

Publicat

în

VIDEO| A venit iarna în Apuseni: Localitățile de la munte s-au îmbrăcat în straie albe de poveste

Iarna și-a intrat în drepturi în acest sfârșit de noiembrie, început de decembrie. Zăpada și-a făcut deja apariția și în județul Alba, iar zăpada mult așteptată de iubitorii anotimpului friguros a început să se aștearnă.

Astăzi a nins în mai multe localități din zona munților Apuseni, la Gârda de Sus, la Scărișoara și Mogoș așternându-se un covor de zăpadă.

Electrica Furnizare Discount

Zăpada a apărut anul acesta mai devreme ca anii trecuți, spre bucuria iubitorilor de sporturi de iarnă.

Reamintim că județul Alba, alături de alte județe se află sub cod galben de de ninsori și vânt puternic până la ora 20.00.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Se CIRCULĂ pe TOATĂ autostrada A10 Sebeș-Turda: Alba Iulia, legată de Cluj, Sibiu și Deva prin drumuri de mare viteză

Publicat

în

VIDEO| Se CIRCULĂ pe TOATĂ autostrada A10 Sebeș-Turda: Alba Iulia, legată de Cluj, Sibiu și Deva prin drumuri de mare viteză

De astăzi, așa cum a anunțat oficial Ministrul Transporturilor și Compania Națională de Autostrăzi va fi deschis complet traficul pe autostrada A10 Sebeș – Turda. E vorba de 1,5 kilometri, din lotul 1, 24,25 kilometri, din lotul 2 și circa 3 kilometri din lotul 3, rămași muzeu, până la nodul rutier Aiud.

Astfel, municipiul Alba Iulia va fi legat de municipiile învecinate, Cluj, Sibiu și Deva prin drumuri de mare viteză.

În cursul nopții trecute, antreprenorul grec, Aktor, a mobilizat pe lot aproximativ 200 de oameni pentru a lucra la ultimele finisaje înainte de darea în trafic. O contribuție importantă au avut și bucovinenii de la BAXCOM, care au lucrat în mai multe zone, în special la km 40, zona Sâncrai.

Electrica Furnizare Discount

Deși traficul va fi deschis, circulația va fi limitată la 100 km/h pentru că pe unele părți ale autostrăzii constructorul încă nu a apucat să monteze gardurile de protecție.

În plus, în zona Oiejdea traficul se va desfășura doar pe unul din sensurile autostrăzii din cauza unei alunecări de teren ce încă necesită monitorizare și lucrări și care ar urma să fie rezolvată abia la primăvară.

Lotul 2 al autostrăzii Sebeș – Turda (A10), care se deschide azi traficului, vine să completeze întregul tronson al Autostrazii A10 care face legatura dintre A1 si A3.

Cu o lungime de 24,25 km, acesta leagă Alba Iulia Nord de Aiud și este ultimul din cele 4 loturi ale tronsonului Sebeș-Turda care este dat în folosință.

Ceea ce este de menționat și de reținut cu privire la această autostradă este faptul că dpdv al tehnologiei au fost realizate două inovații la nivel european prin implementarea cu succes a tehnicilor VTR® (ger. VerbundTrägerRost) – rețea de grinzi compusă și VFT-WIB® (ger. VerbundFertigTeil-Walzträger-In-Beton), de către firma RETTER Projectmanagement împreună cu partenerii săi, SSF Ro și SSF München.

Pentru prima data în România asistăm la o abordare modernă a podurilor prin tehnici de proiectare și execuție inovative și unice la nivel național dar și european.

Astfel, dezvoltarea infrastructurii de autostradă în România a creeat contextul perfect pentru proiectarea de poduri/structuri utilizând cele mai moderne soluții și iată că azi, inaugurarea Lotului 2 al Autostrazii A10, ne oferă ocazia de a ne mândri cu un know-how care ne face unici!

Odată cu deschiderea autostrăzii traficul de coșmar de pe Drumul Național 1, între Alba Iulia și Aiud va deveni o amintire urâtă.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare