Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Sportivii CS Unirea Alba Iulia au reluat antrenamentele în baze sportive după pregătirea la domiciliu

Ziarul Unirea

Publicat

în

O parte dintre sportivii legitimați la CS Unirea Alba Iulia au trecut de la antrenamentele la domiciliu și pregătire individuală în aer liber, la antrenamente în baze sportive și săli de forță, ca urmare a ridicării graduale a restricțiilor, în contextul evoluției pandemiei de COVID-19.

La CS Unirea Alba Iulia activează antrenori cu mare experiență în pregătirea sportivilor și care, în întreaga carieră, nu au mai cunoscut o asemenea pauză competițională și de pregătire în condiții speciale. Unul dintre ei este profesorul emerit Nicolae Paștiu sub coordonarea căruia, în cei peste 40 de ani de antrenorat, s-au aflat cei mai buni și talentați pugiliști ai județului Alba.

„Nu am mai trecut, până acum, prin astfel de situații care să impună pauze competiționale sau să oblige pregătirea sportivă online, de la domiciliu, și sper nici să nu mai întâlnesc. Am reluat pregătirea în sală, cu un număr limitat de sportivi, pe serii, cu păstrarea distanței de lucru la aparate și saci de box, conform regulamentului și cu respectarea tuturor restricțiilor impuse prin Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății”, a spus antrenorul emerit Nicolae Paștiu.

Ordinul comun nr. 601/971/2020 al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății permite o pregătire mai bună a sportivilor legitimați la secțiile CS Unirea Alba Iulia în special a celor care, având în vedere specificul sportului, au nevoie să se antreneze într-o sală dotată corespunzător.  

Președintele Federației Române de Powerlifting, Ovidiu Pănăzan, care e și antrenor la CS Unirea Alba Iulia, explică de ce pentru un sportiv de performanță o pauză în pregătire nu este posibilă: „Declinul este vizibil pentru un sportiv care renunță 10 zile la antrenamente, iar o pauză mai lungă este echivalentă cu scăderea performanțelor cu circa 30%. Reluarea antrenamentelor presupune, de asemenea, o altă perioadă de adaptare! Pe plan internațional, competițiile sunt concentrate în trimestrul IV al anului, iar altele vor fi comasate. Raportat la situația sportului la nivel național, directorul CS Unirea, Corneliu Mureșan, a făcut tot ce a fost posibil pentru bunul mers al lucrurilor în cazul secției de powerlifting”, a spus președintele Ovidiu Pănăzan.

Toți antrenorii și sportivii CS Unirea au luat act de măsurile generale de prevenție pentru limitarea răspândirii îmbolnăvirilor, măsurile specifice activităților în aer liber sau spații închise, măsurile care trebuie luate înainte și după antrenamente, dar și cu privire la celelalte recomandări ale autorităților de sănătate.

„La începutul evoluției pandemiei am fost obligați să găsim soluții pentru continuarea antrenamentelor, care s-au desfășurat îndeobște la domiciliu, o parte coordonate de către antrenori prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare audio și vizuale. S-a trecut, apoi, la antrenamente individuale, în aer liber, cu respectarea restricțiilor impuse de autoritățile de sănătate publică. Faptul că astăzi sportivii se întâlnesc în sala de sport, cu o serie de măsuri bine stabilite, e un mare progres în pregătire. Privim cu optimism și așteptăm o evoluție favorabilă a contextului epidemiologic astfel încât competițiile să poată fi reluate, în condiții de siguranță, deoarece acestea sunt << pâinea și sarea >> pentru sportivi”, a spus Corneliu Mureșan.

Subordonat Ministerului Tineretului și Sportului, CS Unirea Alba Iulia are sportivi care au obținut medalii importante la campionate internaționale. În prezent, clubul are opt ramuri sportive active: powerlifting, haltere judo, box, culturism, atletism, orientare și tenis de masă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP Mai multe lucrări de reparații și întreținere urmează să fie făcute în cetatea Alba Carolina. Primăria Alba Iulia dorește să repare mai multe obiective printr-un contract-cadru de 4 ani. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea