FOTO| Speranța României pentru premiul Nobel, cercetătorul aiudean Sergiu Paşca a primit titlul onorific de Doctor Honoris Causa al UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca
FOTO| Speranța României pentru premiul Nobel, cercetătorul aiudean Sergiu Paşca a primit titlul onorific de Doctor Honoris Causa al UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca
În cursul zilei de vineri, 28 aprilie, cercetătorul aiudean Sergiu Pașca de la prestigioasa universitate americană Stanford, a primit titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.
Prof Dr. Sergiu Pașca, Alumnus de excepție al universității clujene, om de știință, medic și profesor de psihiatrie și științe comportamentale la Universitatea Stanford din Statele Unite ale Americii, este unul dintre cel mai bine cotaţi cercetători din lume în neuroştiinţe.
Cercetările sale s-au impus ca fiind printre cele mai relevante 10 performanțe științifice ale anului 2022 și a fost inclus de cotidianul The New York Times pe lista sa de vizionari în Medicină și Științe.
Sergiu Paşca, născut pe 30 ianuarie 1982, este un medic şi om de ştiinţă româno-american, care lucrează în prezent ca profesor de psihiatrie şi ştiinţe comportamentale la Universitatea Stanford din Statele Unite. Și-a petrecut copilăria în Aiud în perioada ultimilor ani ai comunismului din România. A studiat Medicina în România, iar din 2009 trăiește în SUA.
Începând din ianuarie 2014, dr. Sergiu Paşca conduce propriul său grup de cercetare în domeniul bolilor neuropsihiatrice în calitate de membru al corpului profesoral al Universităţii Stanford în California. A primit în total circa 20 de premii şi distincţii din partea unor organizaţii şi societăţi din domeniul medical.
A fost inclus de cotidianul The New York Times pe lista sa de Vizionari în Medicină şi Ştiinţe şi este câştigătorul din 2018 al Premiului Vilcek pentru Promisiune Medicală Creativă, atribuit de Fundaţia Vilcek. În 2022, cercetătorul româno-american a susţinut un discurs în cadrul celebrelor conferinţe TED despre ingineria inversată a creierului uman în condiţii de laborator.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Rugăciunea neștiută a lui Mihai Eminescu, care l-a impresionat și pe Papă. Versurile au fost recitate în limba română, la Vatican
Rugăciunea neștiută a lui Mihai Eminescu, care l-a impresionat și pe Papă. Versurile au fost recitate în limba română, la Vatican Geniul lui Mihai Eminescu dănuie peste ani și, cel mai probabil va continua să dăuinuască. Poetul, care și-a iubit deopotrivă țara și credința strămoșească, a scris una dintre cele mai frumoase rugăciuni, despre care […]