Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO: Spectacol dedicat Unirii Principatelor Române, la Centrul Cultural Cugir. Cântece patriotice, scenete adaptate după povestirile scriitorului Ion Creangă

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Centrul Cultural din Cugir a găzduit joi, 23 ianuarie, un spectacol dedicat împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, cunoscută și sub numele de „Unirea Mică”.

În debutul manifestării a vorbit profesoara Maria Dodoc ( regizoare a Cercului de teatru al Centrului Cultural), care le-a amintit celor prezenți contextul istoric în care a avut loc actul istoric de la 24 Ianuarie 1859 și a subliniat importanța majoră și rolul strălucit jucat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza în împlinirea marelui deziderat de unire a tuturor românilor.

,,Din ziua Unirii Moldovei cu Ţara Românească, Mica Unire, fără de care nici Marea Unire din 1918 nu s-ar fi realizat, statul român a intrat în perioada sa modernă, prin reformele începute sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, şi a făcut primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar roman”, a subliniat prezentatoarea.

A urmat un moment special, constând într-un program artistic deosebit de atractiv. Fanfara Centrului Cultural condusă de profesorul Petru Adam și solistele Maximiliana Poenaru și Maria Todescu au interpretat ,,Deșteaptă-te române”, ,,Hora Unirii”, precum și o suită de cântece partriotice de o mare sensibilitate.
Evenimentul s-a încheiat cu un montaj scenic, pregătit de profesoara Maria Dodoc, care a avut în prim plan adunările ad – hoc, adaptare după povestirile marelui scriitor Ion Creangă.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28-30 septembrie 2024 | COD PORTOCALIU de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ

Cezar Lancrajan

Publicat

în

28-30 septembrie 2024 | COD PORTOCALIU de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ Specialiștii de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au actualizat codurile hidrologice. Ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au actualizat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea