Rămâi conectat

Sport

FOTO Skatepark-ul din Alba Iulia a fost, sâmbătă și duminică, locul de întâlnire al tinerilor amatori de sporturi extreme

Dragoş Suciu

Publicat

în

Skatepark-ul din Cetatea Alba Carolina a fost, sâmbătă și duminică, locul de întâlnire al tinerilor amatori de sporturi extreme care au profitat din plin de vremea plăcută.

Skatepark Alba Iulia15În primele săptămâni de la inaugurare, skatepark-ul se bucură de o prezență neașteptat de mare din partea adolescenților, mai ales în zilele de weekend. Majoritatea, bicicliști sau rolleri, s-au întrecut în cascadorii și provocări.

Potrivit skaterilor, obiectivul are rolul de a anima Cetatea Alba Carolina, iar prin amenajarea acestuia se dorește și atragerea pasionaților din alte județe.

Skatepark-ul se desfășoară pe o suprafață variat accidentată, terasată, cu plan înclinat având în dotare rampe și balustrade specifice pentru sportul cu role, skateboard sau biciclete.

Față de cota accesului pietonal din latura de est a Cetății s-au înregistrat diferențe de nivel de la 1,20 până la 2,50 metri. Suprafața platformei Skatepark-ului este de 2.191 mp (inclusiv utilități, grup sanitar) înglobând diverse structuri prefabricate, alei, gradene placate cu piatră, jardiniere, zone verzi, sistem de iluminat și mobilier urban.

Citește și Skatepark-ul din Cetatea Alba Carolina, deschis oficial. Hava: Nu există altul în țară făcut atât de bine

Câştigătorul licitaţiei organizată pentru amenajarea acestui obiectiv situat pe contragarda bastionului Sfânta Elisabeta a fost General Game, din Sântimbru, aparținând lui Mircea Sabău-Tătar.

Citește și Bogdan Medrea (PSD): Skatepark-ul din Alba Iulia, un pericol. Are nevoie de personal calificat, de un cadru medical

Investiția s-a ridicat la 2.814.136,15 lei (cu TVA) – o mare parte din sumele necesare pentru finalizare fiind obținute prin fonduri europene.

[nggallery id=1177]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia

Dan HENEGAR

Publicat

în

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia, în calificările probei de 800 metri La finele acestei săptămâni, aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj), recent medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice Under 18 de la Maribor (Slovenia), va lua startul la Campionatul European Under 18, în perioada 18-21 iulie, în Slovacia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea