FOTO: Simfonia primăverii în Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Flori multicolore şi pomi înmuguriţi, într-un spectacol deosebit al naturii
După îndelungi aşteptări, multe ploi şi vreme rece, albaiulienii au parte, în sfârşit, de primăvară. Toţi copacii au prins floare şi acum colorează „Micul Paradis” din Alba Iulia, Parcul Dendrologic, în nuanţe de alb şi roz, împrăştiind în jur o delicată mireasmă, spre bucuria celor care-i bat la pas aleile.
Mult-îndrăgitele magnolii din Parcul Dendrologic au înflorit la rândul lor, singura supărare fiind că petalele acestora se scutură prea repede. Pe zi ce trece, cerul fără nor şi soarele plăpând dau curaj narciselor să înflorească. Le găsim peste tot în această perioadă.
Fiica cea tânără a anului, primăvara, a început să-şi aştearnă timid rochia de pajişti înverzite, cu flori multicolore şi pomi înmuguriţi. În grădinile şi în parcurile urbane, natura „strigă”, îndemnată parcă de versul lui Alecsandri: „Salutare, primăvară, / Timp frumos, bine-ai venit!”
Aleile parcului sunt animate de copii. Se joacă în voia cea bună, râd la soare, admiră plantele din sere şi din grădiniţele înverzite, pline de narcise, în care se lucrează de zor. E forfotă mare şi nu ştii care glasuri sunt mai plăcute – ale copiilor, miraţi de florile care tocmai au deschis ochii, sau ale păsărilor, care se joacă de-a v-aţi ascunselea printre crengile înverzite.
Odată cu apariția primilor muguri parcă şi noi ne simţim mai vii, mai frumoşi şi ne bucurăm mai mult de lucrurile din jurul nostru.
Parcul Dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia este o minune peisagistică a Transilvaniei, fiind primul parc de acest fel construit direct în pădure, pe un deal. Rezultatul este un stil peisajer liber care te încântă de le primul pas dincolo de poarta de la intrare. Parcul, în suprafață de 21 de hectare, adăpostește peste 1100 de specii din toate colțurile lumii și un mare număr de păsări, în special insectivore, care și-au găsit adăpost în acest colț de rai.
FOTO: facebook Parc Dendrologic Alba Iulia
[nggallery id=5429]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]
23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza
Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]