// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO: Simfonia primăverii în Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Flori multicolore şi pomi înmuguriţi, într-un spectacol deosebit al naturii

După îndelungi aşteptări, multe ploi şi vreme rece, albaiulienii au parte, în sfârşit, de primăvară. Toţi copacii au prins floare şi acum colorează „Micul Paradis”  din Alba Iulia, Parcul Dendrologic, în nuanţe de alb şi roz, împrăştiind în jur o delicată mireasmă, spre bucuria celor care-i bat la pas aleile.

 

Mult-îndrăgitele magnolii din Parcul Dendrologic au înflorit la rândul lor, singura supărare fiind că petalele acestora se scutură prea repede. Pe zi ce trece, cerul fără nor şi soarele plăpând dau curaj narciselor să înflorească. Le găsim peste tot în această perioadă.

Fiica cea tânără a anului, primăvara, a început să-şi aştearnă timid rochia de pajişti înverzite, cu flori multicolore şi pomi înmuguriţi. În grădinile şi în parcurile urbane, natura “strigă”, îndemnată parcă de versul lui Alecsandri: “Salutare, primăvară, / Timp frumos, bine-ai venit!”

Aleile parcului sunt animate de copii. Se joacă în voia cea bună, râd la soare, admiră plantele din sere şi din grădiniţele înverzite, pline de narcise, în care se lucrează de zor. E forfotă mare şi nu ştii care glasuri sunt mai plăcute – ale copiilor, miraţi de florile care tocmai au deschis ochii, sau ale păsărilor, care se joacă de-a v-aţi ascunselea printre crengile înverzite.

Odată cu apariția primilor muguri parcă şi noi ne simţim mai vii, mai frumoşi şi ne bucurăm mai mult de lucrurile din jurul nostru.

Parcul Dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia este o minune peisagistică a Transilvaniei, fiind primul parc de acest fel construit direct în pădure, pe un deal. Rezultatul este un stil peisajer liber care te încântă de le primul pas dincolo de poarta de la intrare. Parcul, în suprafață de 21 de hectare, adăpostește peste 1100 de specii din toate colțurile lumii și un mare număr de păsări, în special insectivore, care și-au găsit adăpost în acest colț de rai.

FOTO: facebook Parc Dendrologic Alba Iulia

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la FOTO: Simfonia primăverii în Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Flori multicolore şi pomi înmuguriţi, într-un spectacol deosebit al naturii

  1. Costelis 12.04.2018 la 10:41

    Superb!!!Felicitări celor care il întrețin! !!