Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO: Simfonia primăverii în Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Flori multicolore şi pomi înmuguriţi, într-un spectacol deosebit al naturii

Ziarul Unirea

Publicat

în

După îndelungi aşteptări, multe ploi şi vreme rece, albaiulienii au parte, în sfârşit, de primăvară. Toţi copacii au prins floare şi acum colorează „Micul Paradis”  din Alba Iulia, Parcul Dendrologic, în nuanţe de alb şi roz, împrăştiind în jur o delicată mireasmă, spre bucuria celor care-i bat la pas aleile.

 

Mult-îndrăgitele magnolii din Parcul Dendrologic au înflorit la rândul lor, singura supărare fiind că petalele acestora se scutură prea repede. Pe zi ce trece, cerul fără nor şi soarele plăpând dau curaj narciselor să înflorească. Le găsim peste tot în această perioadă.

Fiica cea tânără a anului, primăvara, a început să-şi aştearnă timid rochia de pajişti înverzite, cu flori multicolore şi pomi înmuguriţi. În grădinile şi în parcurile urbane, natura „strigă”, îndemnată parcă de versul lui Alecsandri: „Salutare, primăvară, / Timp frumos, bine-ai venit!”

Aleile parcului sunt animate de copii. Se joacă în voia cea bună, râd la soare, admiră plantele din sere şi din grădiniţele înverzite, pline de narcise, în care se lucrează de zor. E forfotă mare şi nu ştii care glasuri sunt mai plăcute – ale copiilor, miraţi de florile care tocmai au deschis ochii, sau ale păsărilor, care se joacă de-a v-aţi ascunselea printre crengile înverzite.

Odată cu apariția primilor muguri parcă şi noi ne simţim mai vii, mai frumoşi şi ne bucurăm mai mult de lucrurile din jurul nostru.

Parcul Dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia este o minune peisagistică a Transilvaniei, fiind primul parc de acest fel construit direct în pădure, pe un deal. Rezultatul este un stil peisajer liber care te încântă de le primul pas dincolo de poarta de la intrare. Parcul, în suprafață de 21 de hectare, adăpostește peste 1100 de specii din toate colțurile lumii și un mare număr de păsări, în special insectivore, care și-au găsit adăpost în acest colț de rai.

FOTO: facebook Parc Dendrologic Alba Iulia

[nggallery id=5429]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

19 martie: Ziua paşaportului românesc

Ziarul Unirea

Publicat

în

19 martie: Ziua paşaportului românesc Anual, la 19 martie, este sărbătorită Ziua paşaportului românesc, dată la care, în anul 1912, regele Carol I a promulgat, prin Înaltul Decret Regal nr. 1758, prima lege modernă referitoare la paşapoarte, denumită ”Lege asupra paşapoartelor”. Documentul de călătorie românesc cunoscut sub termenul de paşaport fusese menţionat, pentru prima dată, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea