Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Și tinerii au responsabilități electorale! Ziua Internațională a Alegerilor, sărbătorită la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biroul Județean Alba al Autorității Electorale Permanente a organizat miercuri, 11 februarie 2015, la Sala Multimedia a Colegiului Naţional ”Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia, începând cu ora 12.00, o dezbatere cu tema  „Implicarea tinerilor în derularea procesului electoral”.

Ziua Internationala a Alegerilor la Alba Iulia03În cadrul evenimentului, a fost promovat şi portalul „Primul vot.ro”. Manifestarea se adaugă acţiunilor organizate pentru a celebra Ziua Internaţională a Alegerilor.

Valer Cerbu, directorul Colegiului ”HCC” din Alba Iulia, a arătat că ”una din componentele esențiale ale educației e cea de formare a cetățeniei active. Ceea ce se întâmplă în societate trebuie să îi responsabilizeze pe adolescenți, să-i determine a înțelege că de fiecare în parte depinde soarta României și a Uniunii Europene, țara noastră fiind membră a acestei structuri cheie a continentului”.

Citește și Bacalaureat 2015: Modele de subiecte şi bareme

În cadrul întâlnirii au fost prezentate materiale informative despre semnificația și importanța alegerilor în consolidarea democrației, despre rolul și misiunea Autorității Electorale Permanente în România și Revista ” Expert Electoral ”.

Reamintim că, începând cu anul 2005, în cadrul Conferinței GEO (Global Elections Organization) s-a decis ca prima zi de joi din luna februarie a fiecărui an să fie declarată „Ziua Internațională a Alegerilor”.

Au mai fost prezenți: Farkaș Laszlo, directorul Filialei Centru a Autorității Electorale Permanente, Claudiu Petra, consilier în cadrul Filialei Centru A.E.P și Vasile Bumbu din partea Prefecturii Alba.

Evenimentul a fost organizat de Biroul Județean Alba al Autorității Electorale Permanente, în colaborare cu Colegiul Național ” Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia.

[nggallery id=9]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea