Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO | Șefa de promoție a Colegiului Militar din Alba Iulia, mesaj pentru noii boboci: „Aici am învățat că iubirea față de țară, patriotismul sunt parte din ființa noastră”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO | Șefa de promoție a Colegiului Militar din Alba Iulia, mesaj pentru noii boboci: „Aici am învățat că iubirea față de țară, patriotismul sunt parte din ființa noastră”

„Absolventei Emilia Stelea i-a revenit titlul de șef al promoției 2023 după ce timp de patru ani a obținut cele mai bune rezultate din promoție și a absolvit Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” cu cea mai mare medie, 9,81.

La ceremonia de deschidere a noului an școlar Emilia a revenit pentru câteva ore în colegiul militar, pentru a fi felicitată în cadru festiv și pentru a primi, conform tradiției, placheta de onoare şi diploma în semn de apreciere și mulțumire pentru performanţele obţinute, precum şi contribuţia adusă la creşterea prestigiului colegiului.

Reîntoarcerea în colegiul militar albaiulian în calitate de student militar, reîntâlnirea cu foștii colegi, cu dascălii și cadrele militare a fost un moment emoționant, iar sentimentele pe care le-a simțit au fost de „gratitudine, considerație și al datoriei”.

„Există un timp pentru fiecare trăire, un timp al copilăriei, un timp al adolescenței, unul al senectuții. Fiecare dintre noi îl percepe subiectiv în funcție de emoțiile care-i confer legitimare și justificare, în funcție de oamenii care, deși trecători prin viețile noastre, își păstrează perpetuu spațiul lor undeva acolo, în atriul stâng sau ventriculul drept. În inima noastră.

Aceștia sunt oamenii care te ajută să privești viața ca pe un dar, care-ți dau puterea de a fi tu însuți într-o lume în care poți să devii ceea ce gândești, poți să creezi ceea ce îți imaginezi. Cu aceste gânduri am intrat, din nou, de data aceasta, ca absolventă, pe porțile colegiului militar, iar sentimentul care m-a copleșit a fost cel de gratitudine, de considerație, și, poate mai intens ca oricând, sentiment al datoriei, ca o obligație morală față de toți cei care mi-au modelat caracterul în cei patru ani de școală militară. Abraham Lincoln spunea:

„Caracterul este ca un arbore şi reputaţia este ca o umbră. Umbra este ceea ce ne închipuim noi că este; însă arborele este lucrul real”. Cu această realitate am pășit spre viață, spre noile provocări ale studenției, ale devenirii mele ca om”.

Purtând acum uniforma Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”, instituție la care va studia începând din această toamnă, Emilia consideră că anii de liceu nu reprezintă doar însușirea unor cunoștințe ci și a unor valori fundamentale ale pregătirii sale pentru viaţă.

„Aici, în acest colegiu, am cunoscut profesori, cadre militare, care mi-au insuflat cu tărie ideea că loialitatea, curajul, respectul, seriozitatea şi modestia nu sunt doar cuvinte într-un dicționar, ci reprezintă paliere ale formării, ale educației mele. Prin ei am înțeles ce știu, ce pot și ce sunt.

Mi-au insuflat credința că trebuie să respectăm dreptul fiecărei persoane de a-și decide liberă calea, de a-și atinge scopurile, atâta timp cât nu lezează demnitatea celorlalți, de a-și proiecta viitorul, fără interferența altora, pe baza propriilor credințe și valori.

Aici am învățat că iubirea față de țară, patriotismul sunt parte din ființa noastră, că este de datoria noastră să ne apărăm patria, să-i protejăm pe semenii noștri. Numai așa putem să apreciem pacea și frumusețea pământului, să descoperim miracolul existenței zi de zi.

Le mulțumesc din inimă pentru tot efortul depus, pentru faptul că m-au făcut să înțeleg că orice libertate, libertatea de alegere, de voință, de exprimare, implică un proces de educare care să aibă drept rezultat posibilitatea respectării cerințelor impuse de societate. Iar educatorii mei au fost acești oameni minunați care și-au asumat dificila sarcină a dezvoltării noastre, a dimensiunii formative, orientate către valori, atitudini, comportamente.

Ei m-au inspirat, m-au făcut să înțeleg că aceasta este condiția omului ca ființă spirituală, aceea de creator de valori perene, de căutător al dreptății, al adevărului în lumea pe care doar noi o putem transfigura, o putem ,,umaniza”. M-au făcut să înțeleg că sensul existenței mele viitoare, pusă în slujba patriei, este ghidat de aspirațiile, idealurile mele dar și de principiile pe care acest colegiu mi le-a insuflat: să-mi păstrez nealterată acea latură intrinsecă a naturii umane pentru care viitorul nu este doar o imagine, el devine un ideal. Fără limite, fără bariere pentru că, infinitul nu poate fi îngrădit!”, a mărturisit absolventa Emilia Stelea.

Felicitări, Emilia, suntem mândri de tine! Îţi dorim să continui pe același drum al performanței și mult succes în cariera pe care ţi-ai ales-o!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea