Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Șefa de promoție a Colegiului Militar din Alba Iulia, mesaj pentru noii boboci: „Aici am învățat că iubirea față de țară, patriotismul sunt parte din ființa noastră”

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | Șefa de promoție a Colegiului Militar din Alba Iulia, mesaj pentru noii boboci: „Aici am învățat că iubirea față de țară, patriotismul sunt parte din ființa noastră”

„Absolventei Emilia Stelea i-a revenit titlul de șef al promoției 2023 după ce timp de patru ani a obținut cele mai bune rezultate din promoție și a absolvit Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” cu cea mai mare medie, 9,81.

La ceremonia de deschidere a noului an școlar Emilia a revenit pentru câteva ore în colegiul militar, pentru a fi felicitată în cadru festiv și pentru a primi, conform tradiției, placheta de onoare şi diploma în semn de apreciere și mulțumire pentru performanţele obţinute, precum şi contribuţia adusă la creşterea prestigiului colegiului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reîntoarcerea în colegiul militar albaiulian în calitate de student militar, reîntâlnirea cu foștii colegi, cu dascălii și cadrele militare a fost un moment emoționant, iar sentimentele pe care le-a simțit au fost de „gratitudine, considerație și al datoriei”.

„Există un timp pentru fiecare trăire, un timp al copilăriei, un timp al adolescenței, unul al senectuții. Fiecare dintre noi îl percepe subiectiv în funcție de emoțiile care-i confer legitimare și justificare, în funcție de oamenii care, deși trecători prin viețile noastre, își păstrează perpetuu spațiul lor undeva acolo, în atriul stâng sau ventriculul drept. În inima noastră.

Aceștia sunt oamenii care te ajută să privești viața ca pe un dar, care-ți dau puterea de a fi tu însuți într-o lume în care poți să devii ceea ce gândești, poți să creezi ceea ce îți imaginezi. Cu aceste gânduri am intrat, din nou, de data aceasta, ca absolventă, pe porțile colegiului militar, iar sentimentul care m-a copleșit a fost cel de gratitudine, de considerație, și, poate mai intens ca oricând, sentiment al datoriei, ca o obligație morală față de toți cei care mi-au modelat caracterul în cei patru ani de școală militară. Abraham Lincoln spunea:

„Caracterul este ca un arbore şi reputaţia este ca o umbră. Umbra este ceea ce ne închipuim noi că este; însă arborele este lucrul real”. Cu această realitate am pășit spre viață, spre noile provocări ale studenției, ale devenirii mele ca om”.

Purtând acum uniforma Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”, instituție la care va studia începând din această toamnă, Emilia consideră că anii de liceu nu reprezintă doar însușirea unor cunoștințe ci și a unor valori fundamentale ale pregătirii sale pentru viaţă.

„Aici, în acest colegiu, am cunoscut profesori, cadre militare, care mi-au insuflat cu tărie ideea că loialitatea, curajul, respectul, seriozitatea şi modestia nu sunt doar cuvinte într-un dicționar, ci reprezintă paliere ale formării, ale educației mele. Prin ei am înțeles ce știu, ce pot și ce sunt.

Mi-au insuflat credința că trebuie să respectăm dreptul fiecărei persoane de a-și decide liberă calea, de a-și atinge scopurile, atâta timp cât nu lezează demnitatea celorlalți, de a-și proiecta viitorul, fără interferența altora, pe baza propriilor credințe și valori.

Aici am învățat că iubirea față de țară, patriotismul sunt parte din ființa noastră, că este de datoria noastră să ne apărăm patria, să-i protejăm pe semenii noștri. Numai așa putem să apreciem pacea și frumusețea pământului, să descoperim miracolul existenței zi de zi.

Le mulțumesc din inimă pentru tot efortul depus, pentru faptul că m-au făcut să înțeleg că orice libertate, libertatea de alegere, de voință, de exprimare, implică un proces de educare care să aibă drept rezultat posibilitatea respectării cerințelor impuse de societate. Iar educatorii mei au fost acești oameni minunați care și-au asumat dificila sarcină a dezvoltării noastre, a dimensiunii formative, orientate către valori, atitudini, comportamente.

Ei m-au inspirat, m-au făcut să înțeleg că aceasta este condiția omului ca ființă spirituală, aceea de creator de valori perene, de căutător al dreptății, al adevărului în lumea pe care doar noi o putem transfigura, o putem ,,umaniza”. M-au făcut să înțeleg că sensul existenței mele viitoare, pusă în slujba patriei, este ghidat de aspirațiile, idealurile mele dar și de principiile pe care acest colegiu mi le-a insuflat: să-mi păstrez nealterată acea latură intrinsecă a naturii umane pentru care viitorul nu este doar o imagine, el devine un ideal. Fără limite, fără bariere pentru că, infinitul nu poate fi îngrădit!”, a mărturisit absolventa Emilia Stelea.

Felicitări, Emilia, suntem mândri de tine! Îţi dorim să continui pe același drum al performanței și mult succes în cariera pe care ţi-ai ales-o!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Investiție de peste 12 milioane de lei la Șpring: Rețea de canalizare menajeră și stație de epurare în satul Drașov

Ziarul Unirea

Publicat

în

Investiție de peste 12 milioane de lei la Șpring: Rețea de canalizare menajeră și stație de epurare în satul Drașov

56 de noi contracte, în valoare totală de 666.756.305,43 de lei, au primit finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, vizează modernizarea străzilor și a drumurilor de interes local, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a stațiilor de epurare, construirea sau refacerea unor poduri, precum și înființarea unor rețele de distribuție a gazelor naturale.

Printre acestea se numără și proiectul „Înființare rețea canalizare menajeră și stație de epurare în satul Drașov, comuna Șpring”, în valoare de 12.345.196.58 lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin investiția propusă se urmărește preluarea centralizată a apelor uzate de la punctele de evacuare, transportul acestor ape uzate și evacuarea acestora la stația de epurare. Realizarea acestui obiectiv prin care se realizează colectarea, evacuarea centralizată a apelor uzate este de o importanță deosebită prin reducerea considerabilă a impactului asupra tuturor factorilor de mediu afectați de evacuările necontrolate de ape uzate încărnate cu poluanți ale căror valori prezintă depășiri semnificative a concentrațiilor maxime admisibile.

Astfel, proiectul își propune soluționarea acestor probleme, prin colectarea, transportul și evacuarea apelor uzate menajere la stația de epurare, unde în urma procesului de epurare, apele convențional curate se vor încadra în normele NTPA 001/2002.

Principalele obiective ale realizării investiției sunt:

-realizarea rețelelor de canalizare pentru reducerea poluării solului, aerului și apei;
-asigurarea evacuării apelor uzate menajere în stația de epurare propusa;
-realizarea unei stații de epurare


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Zeci de tineri participanți la Alba Iulia City Race 2023 au primit recomandări pentru siguranța și sănătatea lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zeci de tineri participanți la Alba Iulia City Race 2023 au primit recomandări pentru siguranța și sănătatea lor

Zeci de tineri participanți la Alba Iulia City Race au primit recomandări pentru siguranța și sănătatea lor. Polițiștii, alături de specialiștii ANA și ANITP au organizat acțiuni de informare și i-au încurajat pe interlocutori să stea departe de tentația substanțelor interzise.

Azi, 30 septembrie, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, au fost prezenți în zona de desfășurare a manifestărilor prilejuite de concursul de alergare Alba Iulia City Race și au interacționat cu zeci de tineri pe teme legate de siguranța lor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Participanții la competiție au fost încurajați să continue să aleagă sportul ca alternativă de petrecere a timpului liber și au fost informați în legătură cu consecințele devastatoare ale consumului de droguri.

Specialiștii antitrafic din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia au abordat subiectul privind infracțiunile de trafic de persoane și gravitatea acestora și le-a recomandat să dea dovadă de solidaritate și spirit civic atunci când observă persoane aflate în situații de pericol din sfera traficului de persoane.

Le dorim tuturor celor care doresc să facă performanță în sport să își atingă visul și să ajungă pe cel mai înalt podium și îi încurajăm pe toți tinerii să își petreacă timpul liber făcând sport.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Aproape 4 milioane de lei pentru modernizarea drumului comunal Valea Abruzel – Bisericani, din Bucium: A fost semnat contractul de finanțare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 4 milioane de lei pentru modernizarea drumului comunal Valea Abruzel – Bisericani, din Bucium: A fost semnat contractul de finanțare

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, 56 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare totală de 666.756.305,43 de lei.

Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, vizează modernizarea străzilor și a drumurilor de interes local, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a stațiilor de epurare, construirea sau refacerea unor poduri, precum și înființarea unor rețele de distribuție a gazelor naturale.

Printre acestea se numără și proiectul „Modernizare drum comunal Valea Abruzel-Bisericani de la km 2,6”, în valoare de 3.999.341.27 lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Modernizarea constă în realizarea:

– lucrari de terasamente (decapare teren vegetal, sapatura si umplutura),
– lucrări de consolidare necesare,
– straturilor ce formeaza sistemul rutier proiectat,
– dispozitive pentru colectarea si evacuarea apelor de suprafata,
– lucrari pentru asigurarea sigurantei rutiere.

Axul drumurilor va fi păstrat cat mai aproape de cel existent, realizându-se corecţia acestuia numai acolo unde este strict necesara si numai in conformitate cu prevederile din normele si STAS-urile de specialitate. Traseul proiectat va urmari in principal traseul actual al drumului.

Profil transversal tip asigură parte carosabilă l=3 m, sistem S1/S2 convertit dreapta 1×2.5%, acostamente 2×0.5 m. Pe sectoare izolate se vor realiza zone de încrucişare a vehiculelor asigurându-se lăţimi de 4 şi 5,5 m.

Acostamentele pietruite se vor realiza pe ambele părţi cu lăţimi de 0,5 m, pe o lungime de 5635 m. Pentru fiecare drum lateral s-a proiectat amenajarea acestuia pe o lungime de 10-35 m cu lăţimi de 3 m.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare