Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Secția Obstetrică Ginecologie și Compartimentului Nou Născuți de la Spitalul Blaj au fost modernizate: Ce dotări noi au secțiile

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Secția Obstetrică Ginecologie și Compartimentului Nou Născuți de la Spitalul Blaj au fost modernizate: Ce dotări noi au secțiile

Dupa ce anul in anul 2021 a fost reabilitată secția Chirurgie Generală, in anul 2022 a venit randul Secției Obstetrică Ginecologie și Compartimentului Nou Născuți. Cele doua specialități au in structură un număr de 41 de paturi. Lucrările de renovare s-au desfășurat începând din luna mai anul acesta până la jumatatea lunii iulie.

Reabilitarea/modernizarea a presupus: înlocuirea integrala a rețelei electrice, a rețelei de gaze medicale(oxigen și aer comprimat), a rețelei de apă caldă, apă rece, schimbarea radiatoarelor de căldură, reabilitarea complectă a băilor cu gresie, faianță și obiecte sanitare noi. Băile au fost dotate cu rigole de scurgere incorporate în podea astfel încât sa permită igienizarea cu ușurință a pacientelor cu nevoi speciale.

Saloane au fost si ele reabilitate complet, dotate cu paturi noi, televizoare și instalații de climatizare pentru sporirea confortului pacientelor. Lucrarea de reabilitare a mai presupus și dotarea saloanelor cu instalație de avertizare în caz de incendiu.

„Lucrările au fost desfășurate cu muncitorii angajați ai spitalului și cu muncitori detașați de la Serviciul Public al Municipiului Blaj și au fost cooptate firme specilizate pentru lucrări specifice: de exemplu instalatia de fluide medicale sau aplicarea de pardoseli speciale tip tarket pentru spațiile medicale. Astfel costurile au fost reduse simtitor față de situația în care s-ar fi executat cu fime externe în totalitate.

Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect amplu desfășurat pe Secția Obstetrică Ginecologie si pe Compartimetul Nou Născuți.

Investim in continuare pentru creșterea standardului condițiilor hoteliere pentru paciențiilor ce se adresează Spitalului Municipal Blaj!!!”, a scris Suciu Iacob Nicolae, managerul spitalului pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea