Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO/ Se află în plină desfășurare cea de-a VIII-a ediție a Festivalul Național de Dansuri și Tradiții Populare Cugir – Vinerea. Muzică, dansuri populare românești, expoziții meșteșugărești, jocuri sportive, foc de tabără

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Prima zi a celei de-a VIII-a ediție a Festivalului Național de Dansuri și Tradiții Populare Cugir – Vinerea a debutat vineri, 5 iulie, pe bulevardul Al. Sahia printr-un program din care n-au lipsit muzica folclorică și de fanfară, cântecele și atelierele de dansuri populare românești.

După frumoasa paradă a portului popular,  desfășurată pe traseul  Casa de Cultură –  str. Tineretului (,,Prichindel”) – Bulevardul Alexandru Sahia, cele cinci formații: Fanfara Casei de Cultură Cugir, Dacii Singidavei, ,,Ielele,, de la Școala de Dans Mirabela Herlea, Miorița Vaideeni, Ceatăra Carei,Mugurașii Săucești – Bacău, Toaca Văii Gurghiului – Mureș,  și Câmpul Pâinii – Vinerea, s-au oprit pe spațiul amenajat  în fața BRD.

Sub o prezentare cu totul specială făcută de directorul general al centrului Cultural Cugir, participanții au oferit celor prezenți, un veritabil spectacol de muzică și dans, care a conferit strălucire primei părți a evenimentului ce se va desfășura pe parcursul celor trei zile.  Manifestarea a fost urmărită și aplaudată de câteva sute de participanți, din râdul cărora n-au lipsit primarul orșului, Adrian Teban, viceprimarul Călin Furdui, consilieri locali, precum și mai mulți cugireni care trăiesc în străinătate, veniți special pentru a lua parte la sărbătoarea din Poiana cu Goruni.

Astăzi,  6 iulie, în Poiana cu goruni, începând cu ora 10.00, se află în plină desfășurare:  jocuri sportive, prezentare de expoziții  și ateliere meșteșugărești, iar de la ora 17.00, pe scena amenajată în splendidul decor natural încep concertele: Aprentis, Happy Hippie, Recitalul extraordinar de nai – Alexandru Pal (discipol al maestrului Gheorghe Zamfir), „Via Dacă”, iar seara se încheie cu un foc de tabără, cu spectacolul „Dansul Ieleleor”, „Dacii Singidavei” și Fanfara Transilvania.

Duminică, ultima zi a manifestării este dedicată Paradei portului popular (Vinerea), ora 11.00, după care activitățile se mută de la ora 14.00, în Poiana Cu goruni. Participanții vor avea ocazia să admire expozițiile și atelierele meșteșugărești și să urmărească spectacolul folcloric: „Tulnicul, sunetul viu al Apusenilor”, Mlădițe Cugirene; Ansamblurile „Doina Mureșului – Ciugud”, Miorița – Vaideni, Toaca Văii Gurghiului, Sveta Nicola – Deta, Ceatăra – Carei, Doina Aiudului, Mugurașii Săucești, Cîmpul Pâinii – Vinerea. Își vor da concursul interpreții: Doinel Hândorean, Ilie Medrea, Sava Negrean Brudașcu, Traian și Valeria Ilea.

De reamintit că pentru cei care doresc să ia parte la serbarea câmpenească, Primăria Cugir va asigura autobuze care vor circula din oră în oră, cu plecare din fața magazinului Furnica.          Transportul este gratuit.

 (C.P.)

   FOTO: Centrul Cultural Cugir


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliția Română, recomandări pentru șoferi și pietoni: Condiții de ploi torențiale și vijelii

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Poliția Română, recomandări pentru șoferi și pietoni: Condiții de ploi torențiale și vijelii Având în vedere prognoza meteo, care anunță instabilitate atmosferică accentuată, ploi torențiale și vijelii în zilele viitoare, Poliția Română informează conducătorii auto și pietonii cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive în trafic, în scopul reducerii riscului implicării în evenimente rutiere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea