FOTO: Sculpturi gigant din flori, care te lasă cu gura căscată

Olanda, supranumită și “țara lalelor” sau “țara florilor” este unul dintre statele cu cel mai ridicat nivel de trai. Din anul 1936, în localitatea Zundert  se organizează o paradă anuală de flori, eveniment cunoscut sub numele de Bloemencorso. La ultima sa ediție, artiștii florali din Țările de Jos s-au întrecut în realizarea unor sculpturi gigant de flori, care au impresionat o lume întreagă.

Parada este formată din aproximativ 20 de flotoare diferite (sculpturi gigant), făcute din flori naturale, în special dalii. Potrivit organizatorilor festivalului, Bloemencorso este un adevărat spectacol pentru simțuri, pe lângă măiestria artistică a împletirii a milioane de flori, frumusețea efemerelor sculpturi fiind dată și de miresmele îmbătătoare ale materiei prime.

ELIT

Festivalul are loc în prima duminică a lunii septembrie în fiecare an, anul acesta data picând în 1 septembrie. Pentru cei care nu își permit să călătorească la astfel de festivaluri, pentru cei care iubesc florile, arta și civilizația avem în galeria de mai jos câteva fotografii uimitoare ale Festivalului de Sculptura gigantică de flori din Olanda. Bucurați-vă!

Tara Florilor a dezvoltat o industrie de proportii, in care aceste produse atat de delicate si pretentioase, dar si atat de pretuite, sunt adăpostite mai ales in sere uriase, cu temperaturi atent monitorizate. Westland si Aaslmeer formeaza centrul pietei mondiale a florilor. Pe tot parcursul unui an la licitatiile de flori organizate in Olanda sunt scoase la vanzare peste 12.000 specii diferite, iar in fiecare an florarii ofera noi si noi varietati, multe greu de imaginat in trecut, pentru ca orice cumparator sa aiba de unde alege.

FOTO: bloemencorsozundert.nl

 

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...