FOTO: Săptămâna prevenirii criminalității, în Alba: 29 septembrie 2015 – zi dedicată prevenirii delincvenţei juvenile

Campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, desfășurată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, a continuat cu activităţi dedicate prevenirii delincvenţei juvenile.

pol3Marţi, 29 septembrie, a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate din cadrul poliţiilor municipale şi orășenești, împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba au participat la întâlniri interactive cu elevi din unităţile de învățământ din judeţ.

INFORMARE COVID-19

pol2pol1

Temele abordate au fost „Prevenirea delincvenţei juvenile”, „Prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ” şi „Prevenirea consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, în rândul adolescenţilor”.

Prezentarea temelor a fost urmată de dezbateri interactive în cadrul cărora elevii au primit răspunsuri argumentate de la poliţişti şi au aflat detalii legate de consecinţele unui comportament violent, a consumului de droguri, dar şi cu privire la răspunderea penală a minorilor, vârsta de la care răspund penal şi contravenţional şi măsurile de sancţionare ce li se pot aplica în cazul în care comit fapte antisociale.

Totodată, elevilor le-au fost distribuite materiale informativ-preventive şi le-au fost adresate recomandări pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...