Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| S-A VÂNDUT fotografia originală a lui Avram Iancu: Suma uriașă pentru care a fost cumpărată, la licitație

Ziarul Unirea

Publicat

în

S-A VÂNDUT fotografia originală a lui Avram Iancu: Suma uriașă pentru care a fost cumpărată, la licitație

Casa de Licitații ”Historic” a organizat prima etapă a unei licitații impresionante – ”Istoria românilor între Principate și Regat”.

Colecționarii și iubitorii de istorie au avut privilegiul de a descoperi o serie de documente cu o valoare istorică extraordinară, iar în centrul atenției s-a aflat copia oficială a Convenției de la Paris (1858), piatra de temelie a formării statului român modern, filă de istorie cu o valoare istorică extraordinară care nu s-a aflat, de-a lungul timpului, în posesia statului român.

Fotografia originală a lui Avram Iancu, adjudecată pentru suma de 7.500 de euro

Cezar Florea a oferit informații și despre ”o fotografie originală – clasată deja – a lui Avram Iancu”, care a fost prezentată în timpul primei etape a acestei licitații.

”Este singura fotografie cu Avram Iancu, în rest sunt tot felul de butaforii sau de gravuri… Fotografia originală se află, acum, la noi”, a dezvăluit Cezar Florea, proprietarul Casei de Licitații ”Historic”, în exclusivitate pentru Gândul.

Fotografia lui Avram Iancu a fost adjudecată, marți seara, în timpul licitației ”Istoria românilor între Principate și Regat”, pentru suma de 7.500 de euro.

”Fotografia lui Avram Iancu s-a vândut – incluzând și taxele – cu 7.500 de euro. Din punctul meu de vedere, cred că este cea mai scumpă fotografie și cea mai mică din punct de vedere al dimensiunii (10 x 6) care s-a vândut vreodată.

Noi am mai avut recorduri pe fotografii, cu Regina Maria, cu George Enescu, dar niciodată nu s-a ajuns, în România, la un astfel de preț pentru o singură fotografie. Este posibil să fie existat ceva asemănător, în materie fotografică, sau poate chiar un preț mai mare, la Constantin Brâncuși, dar dimensiunea fotografiei era mult mai mare decât aceasta

”Un amănunt foarte interesant – atunci când prețul pentru această fotografie a ajuns, rapid, la o astfel de sumă, toți ceilalți colecționari care erau înscriși nu au mai licitat, nu se așteptau la o asemenea desfășurare. S-a plecat de la 1.000 de euro”, a dezvăluit Cezar Florea pentru Gândul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea