Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: S-a pus piatra de temelie pentru o nouă biserică în Alba Iulia. Lăcașul de cult va purta hramul „Sfântul Mare Mucenic Mina”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat marți, 24 februarie, de la ora 17.00, slujba punerii pietrei de temelie pentru o nouă biserică ce va purta hramul „Sfântul Mare Mucenic Mina” şi va fi parte integrantă din complexul Centrului Cultural Misionar şi Schitul „Sfântul Lazăr” din Alba Iulia. Biserica ar putea fi terminată, cu ajutorul Domnului, în 3-4 ani.

punerea pietrei de temelie la o biserica din Alba Iulia82În cuvântul său, ÎPS Irineu a vorbit despre importanța Bisericii și privilegiul pe care îl au creștinii să o zidească, dacă au posibilitatea financiară. Totodată, ÎPS a arătat că Biserica este o corabie în care oamenii nu se tem de valuri, tsunami, vânturi și alte fenomene meteorologice deoarece la cârma ei se află Domnul nostru Iisus Hristos.

”Văzându-o pe cea veche că este atât de mică și nu mai corespunde, ne-am gândit să edificăm un nou locaș. Dumnezeu a lucrat minunat prin pronia sa că l-a trimis pe omul providențial care este dispus și are plăcerea să înalțe Casă lui Dumnezeu, știind că Biserica este loc al întâlnirii cu Dumnezeu și doxologie de bucurie al celor care se mântuiesc. Biserica este locul în care petrece Dumnezeu însuși, cum spunea atât de frumos Sfântul Gherman al Constantinopolului, că Dumnezeu cel necircumscris de timp și spațiu, unul în ființă și întreit în persoană locuiește în acest sălaș bisericesc. Credem că Biserica este un cer pământesc. Este Poarta cerului, cum e numită în cartea Exodului, și este Casa lui Dumnezeu cum o numește Evanghelia. Poarta Cerului pentru că prin ea Dumnezeu cel absolut și infinit coboară la făptura sa dragă. Casa lui Dumnezeu pentru că Dumnezeu pe care punerea pietrei de temelie la o biserica din Alba Iulia63nu-l cuprind cerurile vrea să locuiască cu noi, pământenii, să ne conducă spre Sfânta Veșnicie. În biserică nu coboară numai Hristos, ci și Îngerii (…) La sfânta Liturghie coboară mulțime mare de îngeri. În Pateric citim că atunci când preotul rostește cuvintele ”Sfintele Sfinților” tot altarul se umple de îngeri. Însuși Împăratul Îngerilor, Iisus Hristos, coboară la oameni, la creștini (…) Noi, la această slujbă, am făcut rugăciuni pentru ctitori. De data aceasta ctitorul nu este anonim. În general când construim biserici sperăm că bunul Dumnezeu, în timp, va trimite oameni care mână la mână punând ceva din puținul lor vor contribui la edificare. De data aceasta Dumnezeu a lucrat minunat încât rugăciunile au fost adresate lui Dumnezeu în mod expres pentru domnul Mihai Oancea. Este un privilegiu să zidești o biserică deși e greu. Spun privilegiu pentru că în acest loc se unește cerul cu pământul pentru că în acest spațiu sfânt se adună neam în neam, generații după generații de creștini ca să-l slăvească pe Dumnezeul cel viu”, a spus ÎPS Irineu.

Lucrările de construcţie pentru ansamblul arhitectural al Centrului Cultural Misionar au demarat în luna august a anului 2013 iar acum urmează şi ridicarea bisericii din cadrul complexului, după cum ne-a precizat părintele Arhidiacon Rafael Orzeiu, Consilier Economic al centrului eparhial.

Centrul Cultural Misionar va cuprinde o serie de clădiri printre care un arhondaric pentru cazări, săli de conferințe, sală de mese, amfiteatru, muzeu, bibliotecă și în centru această frumoasă biserică.

(D.S.)

[nggallery id=68]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea