Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| S-a modernizat secția Maternitate-Ginecologie-Pediatrie de la spitalul din Cugir. Investiție de peste 2 milioane de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

S-a modernizat secția Maternitate-Ginecologie-Pediatrie de la spitalul din Cugir. Investiție de peste 2 milioane de euro

A fost finalizată modernizarea și celei de-a treia clădiri a Spitalului Orășenesc Cugir, respectiv Secția Maternitate-Ginecologie-Pediatrie.

Secția urmează să își deschidă porțile după finalizarea lucrărilor de amenajare a curții, executate cu fonduri de la bugetul local și care se aflată pe ultima sută de metri.

Cum este organizată secția

În cea mai mare parte, clădirea și-a păstrat compartimentarea: la parterul clădirii se afla secția de obstetrică-ginecologie.

La etajul întâi este sala de nașteri și sala de operație care va deservi exclusiv secția de ginecologie.

La etajul al doilea și mansardă se află compartimentul de pediatrie.

În cadrul fiecărui compartiment există saloane speciale, care asigură o suprafață de maxim 7 mp fiecărui pat și are dotări necesare persoanelor cu dizabilități de mobilitate, precum si grup sanitar propriu.

Lucrări executate

Au fost executate lucrări de anvelopare, consolidare a pereților, de reparații a acoperișului, de înlocuire a tâmplăriei, precum și lucrări interioare. Pentru creșterea eficienței energetice au fost montate echipamente de producere a energiei din surse regenerabile (panouri fotovoltaice, panouri solare, pompe de caldură). Au fost înlocuite instalaţiile electrice, termice, sanitare, și au fost instalate sisteme de aer condiţionat.

Accesul în clădire se face pe intrarea principală dinspre curte, având circuite separate pentru fiecare destinație, astfel încât să se respecte normele legale privind condițiile igienico-sanitare specifice unităților spitalicești.

Proiectul de creștere a eficienței energetice la sediul Secției Maternitate și Pediatrie a avut un buget de 13.895.334, 41 lei.

Tot la spitalul din Cugir, alte investiții finalizate sunt cele de la ambulatoriul de specialitate (modernizări și dotări) și de la Secția Chirurgie-Interne (finanțare din bugetul local).

Spitalul din Cugir – paturi și angajați

Spitalul are 147 de paturi spitalizare continuă și 3 paturi spitalizare zi, asigurând servicii medicale pentru orașul Cugir și un număr de 7 localități componente.

Serviciile medicale sunt asigurate de o echipă ce reunește 189 de angajați, din care 32 sunt medici cu specializare în ramurile medicale de bază: medicină internă, pneumologie, pediatrie, chirurgie, obstetrică-ginecologie, dermato-venerologie, reabilitare medicală, infecțioase, cardiologie, anestezie și terapie intensivă, servicii paraclinice, oftalmologie, neurologie etc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea