FOTO: S-a deschis un restaurant tradițional unguresc-ardelenesc, la Alba Iulia. Cum arată localul, specialități servite în meniu și prețuri
Oferta culinară și de relaxare a orașului Alba Iulia s-a îmbogățit de curând. Un restaurant cu specific tradițional unguresc – ardelenesc s-a deschis în urmă cu câteva zile, în apropiere de Hotel Cetate. Este vorba despre ”Remeny”, locul unde albaiulienii și nu numai vor putea găsi rețete din bucătăria vecinilor noștri, dar și din bucătăria noastră, preparate tradiționale ardelenești ca la mama acasă. Ideea aparține unei tinere din Alba Iulia, Andrada Cucer, pasionată a bucătăriei tradiționale maghiare, care a dorit să aducă ceva nou în oraș în materie de restaurante.
Într-un spațiu decorat cât mai simplu, dar cu gust, o atmosferă caldă, liniștită, cu muzică veche, așa sunt primiți cei interesați să facă cunoștință cu aromele de peste graniță sau să-și desfete papilele gustative cu preparate ardelenești.
De la supe-ciorbe, gustări calde sau desert, de toate se găsesc în meniu, iar prețurile sunt accesibile pentru aproape orice buzunar. De exemplu, la categoria preparate ardelenești, o porție de ciolan crocant la cuptor cu fasole costă 22 de lei, iar tochitura de porc, cu ou, cașcaval și mămăliguță 24 de lei.
De pe masa oricărui client nu lipsește untura de porc cu ceapă roșie și boia, asezonată cu shoturi de țuică și vișinată, care după ora 17.00 se servește gratuit celor care aleg să mănânce aici.
Iar dacă e să vorbim de deserturi, merită încercat sufleul de clătite ”Ana Lugojana”, pentru care cu siguranță te întorci și a doua oară, dar și papanașii cu gem de afine sau laptele de pasăre.
De partea cealaltă, oferta de poduse tradiționale ungurești vine în întâmpinarea pofticioșilor cu mai bine de 10 rețete. Gulaș unguresc, la prețul de 18 lei, papricaș de pui cu smântână și răzălăi (17 lei) sau bob gulaș cu ceapă roșie, sunt doar câteva dintre acestea. Printre cele mai delicioase și apetisante deserturi ale vecinilor de peste graniță care pot fi servite aici se numără ”Găluștele Șomloi” și ”Vargabeles” – tăiței cu lapte, vanilie și brânză de vaci cu stafide date la cuptor, dar și altele.
Restaurantul ”Remeny”, tradus în română ”Speranță”, prepară zilnic și ”Meniul Zilei” cu preparate din meniu alese de ei, pentru un preţ de doar 15 lei, iar în zilele reci, pentru cei care vor să-și încălzească ”sufletul”, pregătește țuică sau vin fiert.
Cei care obișnuiesc să servească mâncarea cu un vin bun lângă pot servi aici orice vin din gama Jidvei, cel mai mare producător de vinuri și șampanie din zona Transilvaniei, atât la pahar, cât și la carafă sau sticlă.
Inaugurat în urmă cu doar 4 zile, localul s-a bucurat de numeroși clienți, care potrivit conducerii s-au declarat încântați de ceea ce au găsit aici. Restaurantul este disponibil și pentru organizarea evenimentelor private sau a întâlnirilor de afaceri.
”Remeny”, amplasat pe Bulevardul ”1 Decembrie” (zona cetate a orașului) are o suprafață de aproximativ 130 metri pătrați și o capacitate de circa 70 de locuri, fiind deschis zilnic între orele 10.00 – 22.00. Restaurantul oferă și servicii de livrare comenzi la domiciliu: tel 0742790066 – Andrada Cucer.
[nggallery id=1047]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Dintr-un salon modest din Cugir, Victor Roșu a ajuns să educe și să inspire frizeri din toată Europa. O poveste despre pasiune, curaj și visuri împlinite
Dintr-un salon modest din Cugir, Victor Roșu a ajuns să educe și să inspire frizeri din toată Europa Dintr-un oraș mic, dar plin de oameni cu visuri mari, Victor Roșu a reușit să transforme pasiunea pentru frizerie într-o carieră internațională care inspiră. Cunoscut pentru talentul său, pentru atenția la detalii și pentru dorința constantă de […]
VIDEO | ,,Nu mai putem trăi. Nu mai ieșim noaptea afară din casă”. Frustrarea unui gospodar din Alba, din cauza lupilor care îi mănâncă animalele
,,Nu mai putem trăi. Nu mai ieșim noaptea afară din casă”. Frustrarea unui gospodar din Alba, din cauza lupilor care îi mănâncă animalele Mai mulți gospodari și fermieri au participat, joi, 30 octombrie 2025, la o ședință specială organizată la Ighiu, în care s-au dezbătut problemele generate de atacurile animalelor sălbatice. Printre aceștia se numără […]
VIDEO | Primarul Gabriel Pleșa: „Vom organiza transportul în comun din Alba Iulia cu operator propriu, folosind autobuze și microbuze electrice”
Gabriel Pleșa: „Vom organiza transportul în comun din Alba Iulia cu operator propriu, folosind autobuze și microbuze electrice” Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a vorbit din nou, joi, 30 octombrie 2025, despre intenția administrației publice locale de a internaliza serviciul de transport în comun. Citește și: VIDEO | Descoperiri arheologice importante la Alba Iulia: […]