Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Radu Roşian a fost reconfirmat pentru încă doi ani, preşedinte al PDL Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sala de şedinţe a Consiliului Local Cugir a găzduit vineri, 10 mai, Conferinţa orăşenească a Consiliiului de Coordonare a organizaţiei Cugir a PDL. Cei 86 delegaţi democrat-liberali, prezenţi la eveniment l-au reales cu 85 de voturi, în funcţia de preşedinte, pentru o perioadă de doi ani pe dr. ing Radu Rosian, cel care conduce organizaţia locală din anul 2009. În acelaşi cadru au fost aleşi şi membrii Biroului Permanent format din 2 prim -vicepreşedinţi, 7 vicepreşedinţi, 1 secretar general şi 10 secretari.

Reuniunea democrat- liberalilor cugireni a fost onorată de staful de conducere al PDl Alba: preşedintele organizaţiei judeţene Mircea Hava, prim- vicepreşedintele Ion Dumitrel, vicepreşedinţii Clement Negruţ şi Sorin Bumb, secretarul general Alexandru Pereş şi secretarul general adjunct Marius Haţegan. Ultimul dintre aceştia  având de altfel misiunea să conducă şi lucrările conferinţei.

Despre desfăşurarea Consiliului de Coordonare de la Cugir se poate spune că a fost o şedinţă liniştită, lipsită de emoţii din partea concurenţilor, pentru fiecare funcţie în parte existând doar câte un singur candidat, fapt ce l-a făcut pe Mircea Hava să aprecieze că ,,este bine că s-au înţeles de la început”. La intrarea în sală a atras atenţia grupul de tineri îmbrăcaţi în cămăşi albe cu papioane portocalii, despre care senatorul Pereş spunea că ar trebui să devină pe viitor, un brend al organizaţiei din Cugir a PDL.

În ceea ce priveşte luările de cuvânt, invitaţii au avut puncte de vedere asemănătoare. Mircea Hava a evidenţiat eforturile făcute de guvernările Boc, prin luarea unor măsuri de austeritate care au condus la salvarea de la colaps a ţării, dar a criticat atitudinea USL-ului şi a guvernului, care prin declaraţii populiste au ajuns la putere, iar acum iau măsuri mai drastice decât guvernările Boc, iar populaţia le simte cu vârf şi îndesat. „Aici, pe plan local, sunt multe probleme, iar oraşul arată aşa cum vreţi d-voastră localnicii să arate. Dacă vreţi să schimbaţi ceva în bine, trebuie să luaţi atitudine chiar începând de mâine. Nu trebuie să aşteptaţi ca să fiţi conduşi la infinit de cei care acum se plimba în maşini Mercedes, de lux, iar localitatea se zbate în probleme. Eu vă îndemn să aveţi mai mult curaj, să fiţi uniţi şi cât mai aproape de cetăţeni”, le-a transmis primarul Hava delegaţilor.

În aceeaşi notă critică s-a situat şi preşedintele Consiliului Judeţean Ion Dumitrel care a atras atenţia că problemele existente la Cugir vor duce la nemulţumiri din partea populaţiei şi de aceea nouă echipă de conducere trebuie să se gândească la candidaţii pentru funcţia de primar şi consilieri locali, încă de pe acum. Cugirul nu e departe de Aiud, oraş care are tot primar liberal şi unde probleme sunt destule. Teban, deşi îmi este prieten, greşeşte atunci când afirma că eu i-am blocat fondurile pentru proiecte. Domnia sa uită că, în guvernarea PDL a primit cele mai mari finanţări pentru proiectele oraşului”.

Finalul dezbaterilor a revenit liderului local al PDL, Radu Roşian care a făcut o evaluare a activităţii organizaţiei dar şi a situaţiei actuale a României, guvernată de un an de zile, în opinia sa, de o echipă incompetentă. „Un guvern care afundă ţara, pe zi ce trece, tot mai mult în prăpastie, iar efectele guvernării se văd de la o zi la alta prin creşteri de preţuri şi prin impozite de nesuportat” a spus democrat- liberalul. El nu s-a abţinut să facă totuşi referiri critice la guvernele Boc şi Ungureanu, în ceea ce priveşte tăierile de la salariile bugetarilor şi cele de la pensii. „Stau totuşi şi mă întreb, şi vă întreb şi pe d-voastră cei cu funcţii înalte în conducerea partidului (făcând referire la invitaţii de la judeţ), ce s-a câştigat tăind din pensii şi salarii, în afară de faptul că ne-am îndreptat spre noi nemulţumirea şi ura electoratului, care ne-a sancţionat cum nu se putea mai rău? Cum a putut la puţin timp după căderea guvernului Ungureanu, noul guvern să dea banii înapoi la oameni, iar Ungureanu şi PDL-ul n-au putut?”, a răbufnit Roşian.
La final, reprezentanţii celor 428 de membrii de partid, cei 86 delegaţi au ales structura de conducere a organizaţiei, în următoarea componenţă:

Prim-vicepreşedinţi: Marin Morariu şi Paul Kis
Vicepreşedinţi: Maria Balosin, Cătălin Comşa, Emil Mateescu, Horea Suciu, Nicolae Truţă, Aurel Voicu, Camelia Dumitrean

Secretar general: Sorin Moldovan
Secretari:Vasile Botezan, Viorica Ciortea, Ciprian Guţoiu, Dragoş Lupşa, Laurenţiu Mureşan, Claudiu Puşcaş, Traian Şandru, Alexandru Szilagy, Liviu Vlasea, Maria Lupse.
(C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea