FOTO. Prototip de armă de asalt, asemenea AKM-ului dar mai ușor și cu calibru mai mic, produs la Fabrica de Arme din Cugir
O pușcă automată, asemenea AKM-ului, dar cu un calibru mai mic, este cel mai recent prototip de armă produs la Fabrica de Arme din Cugir, modelul fiind din 2017. Spre deosebire de AKM, acest prototip are avantajul că este mai ușor și ajustabil în funcție de mâna militarului.
Pușca automată de calibru 5,56×45 milimetri assault rifle, model 2017, prototip produs la Fabrica de Arme Cugir, a fost prezentată, marți, la poligonul din cartierul albaiulian Micești, cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Armatei Române.
”Este un produs făcut la Fabrica de Arme din Cugir, un produs nou, 2017, principiul este același cu AKM-ul doar că este o armă cu calibrul mai mic, de 5,56X45 mm. Este o armă în plastic, ajustabilă în funcție de umărul militarului. Inclusiv mânerul e din plastic și încărcătorul e dintr-un aliaj mai ușor. Cu alte cuvinte arma este cu în jur de 300 de grame mai ușoară decât un AKM. Este un produs nou, în dezvoltare și omologare cu Ministerul Apărării Naționale din România”, a declarat, presei, Andrei Sărmășan, economist la Fabrica de Arme din Cugir.
Detalii privind caracteristici tehnico-tactice nu au putut fi oferite. Produsul așteaptă omologarea MApN, iar apoi va putea fi produs în serie.
Spre deosebire de celebrul AKM, această armă este îmbrăcată în plastic și are un suport unde se poate atașa un sistem de ochire, spre exemplu o lunetă.
”Este un produs în dezvoltare și omologare cu MApN. Dacă ei o să fie de acord, cu siguranță noi îl vom face la scară largă”, a mai spus Andrei Sărmășan.
Este o armă ușor de manevrat, fiabilă și reglabilă în funcție de umăr și lungimea mâinii.
Fabrica de Arme Cugir are circa 900 de angajați.
Batalionul 136 Geniu ”Apulum” a organizat, marți, în poligonul de garnizoană Micești, cu ocazia Zilei Armatei României, activități de prezentare a semnificației zilei, expoziții statice de armament, muniție și tehnică militară, ședințe demonstrative de distrugeri în diferite medii, ședințe demonstrative de trageri cu armamentul de infanterie și concurs de tir.
[nggallery id=6312]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: PROGRAMUL final al manifestărilor Programul de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2024, la Alba Iulia, a fost actualizat și cuprinde parada militară, concert Andra și F-Charm, spectacol de muzică populară, focuri de artificii și multe altele. Citește și: Parada militară de 1 Decembrie 2024, la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan