FOTO. Prototip de armă de asalt, asemenea AKM-ului dar mai ușor și cu calibru mai mic, produs la Fabrica de Arme din Cugir

O pușcă automată, asemenea AKM-ului, dar cu un calibru mai mic, este cel mai recent prototip de armă produs la Fabrica de Arme din Cugir, modelul fiind din 2017. Spre deosebire de AKM, acest prototip are avantajul că este mai ușor și ajustabil în funcție de mâna militarului.

Pușca automată de calibru 5,56×45 milimetri assault rifle, model 2017, prototip produs la Fabrica de Arme Cugir, a fost prezentată, marți, la poligonul din cartierul albaiulian Micești, cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Armatei Române.

ELIT

”Este un produs făcut la Fabrica de Arme din Cugir, un produs nou, 2017, principiul este același cu AKM-ul doar că este o armă cu calibrul mai mic, de 5,56X45 mm. Este o armă în plastic, ajustabilă în funcție de umărul militarului. Inclusiv mânerul e din plastic și încărcătorul e dintr-un aliaj mai ușor. Cu alte cuvinte arma este cu în jur de 300 de grame mai ușoară decât un AKM. Este un produs nou, în dezvoltare și omologare cu Ministerul Apărării Naționale din România”, a declarat, presei, Andrei Sărmășan, economist la Fabrica de Arme din Cugir.

Detalii privind caracteristici tehnico-tactice nu au putut fi oferite. Produsul așteaptă omologarea MApN, iar apoi va putea fi produs în serie.

Mihail David - 2020

Spre deosebire de celebrul AKM, această armă este îmbrăcată în plastic și are un suport unde se poate atașa un sistem de ochire, spre exemplu o lunetă.

”Este un produs în dezvoltare și omologare cu MApN. Dacă ei o să fie de acord, cu siguranță noi îl vom face la scară largă”, a mai spus  Andrei Sărmășan.

Este o armă ușor de manevrat, fiabilă și reglabilă în funcție de umăr și lungimea mâinii.

Fabrica de Arme Cugir are circa 900 de angajați.

Batalionul 136 Geniu ”Apulum” a organizat, marți, în poligonul de garnizoană Micești, cu ocazia Zilei Armatei României, activități de prezentare a semnificației zilei, expoziții statice de armament, muniție și tehnică militară, ședințe demonstrative de distrugeri în diferite medii, ședințe demonstrative de trageri cu armamentul de infanterie și concurs de tir.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...