Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Proteste la Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Aproximativ 30 tineri s-au adunat joi seara în centrul municipiului pentru a protesta faţă de proiectul minier de la Roşia Montană. Protestatarii au ocupat trotuarul din faţa Bibliotecii Municipale „Liviu Rebreanu” şi au fost supravegheaţi de câţiva jandarmi şi poliţişti comunitari.

Timp de două ore, de la ora 17.00 până la ora 19.00, ei au scandat „Uniţi, salvăm Roşia Montană!” şi au agitat pancarte cu mesaje printre care „Bunicii la război, Părinţii la revoluţie, Acum e rândul nostru!”, „Iarna nu-i ca vara, Roşia nu-i ca flota!”, „Trădarea de ţară în aur se măsoară!”, „250.000 de tone de cianură la 40 km de Aiud. Roagă-te să nu plouă!”, „Jos guvernul Ponta Corporation!” şi „Salvaţi Roşia Montană!”.

Protestatarii vor retragerea proiectului de lege ce reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România şi introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO. (D.L.)

[nggallery id=203]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea