Rămâi conectat

Ştirea zilei

Foto: Protest spontan la sediul APM Alba. Angajaţii cer majorarea salariilor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Foto: Protest spontan la sediul APM Alba. Angajaţii cer majorarea salariilor

Mai multe proteste spontane se fac în toată țara de către angajații Agenției pentru Protecția Mediului. Aceștia protestează împotriva discriminării salariale și doresc creșterea acestora.

Angajații din Agențiile Județene pentru Protecția Mediului protestează împotriva discriminării salariale.

Aproximativ 1400 de salariați din întreaga țară, sunt profund indignați de discriminarea salarială la care sunt supuși în comparație cu colegii lor din alte agenții și instituții județene, cărora li s-au stabilit salariile la nivelul celor de la nivel central prin OUG 128/2023.

Agențiile pentru Protecția Mediului își desfășoară activitatea sub coordonarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și au aceleași responsabilități și atribuții în implementarea politicilor și a legislației în domeniul protecției mediului la nivel județean. „Este esențial ca această egalitate să se reflecte și în nivelul salariilor.

Nu cerem decât alinierea salariilor, așa cum s-a procedat și în cazul altor instituții.

Nu solicităm privilegii suplimentare față de alte instituții județene, ci doar încetarea discriminării și respectarea drepturilor noastre legitime.

Senatul României a luat deja măsuri pentru a corecta această injustiție, adoptând un amendament pentru eliminarea discriminării salariale. Cu toate acestea, proiectul de lege a rămas blocat în Camera Deputaților (PL-x nr. 67/26.02.2024), iar nenumăratele demersuri făcute pentru obținerea drepturilor noastre legitime au fost ignorate și respinse.

Importanța activității noastre devine evidentă atunci când angajații întrerup activitatea și protestează,” au transmis reprezentanții APM Alba.

Proiecte finanțate din fonduri europene și naționale, inclusiv cele din cadrul PNRR, așteaptă actele de reglementare necesare, iar orice întârziere va afecta implementarea acestora.

Întreruperile în funcționarea Rețelei Naționale de Monitorizare a Radioactivității Mediului și a Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului, obiective de interes național, vor avea consecințe grave.

Încetarea altor activități esențiale și nevăzute ale angajaților din protecția mediului va afecta societatea în ansamblul său. „Sperăm că așa va deveni evidentă importanța contribuției noastre și vom fi recunoscuți și ascultați așa cum merităm.

Protestele ce vor urma, inclusiv greva generală, sunt expresia hotărârii noastre de a lupta pentru dreptate și echitate în tratamentul salarial. Ne angajăm să continuăm această luptă până când drepturile noastre sunt respectate și nedreptatea salarială este eliminată!” au mai precizat oamenii nemulțumiți de tratamentul salarial.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea