FOTO| PROTEST ,,cu porci zburători” la Ministerul Educației. ,,E o pasare a responsabilității de la o instituție la alta”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Într-un moment în care unii elevi au mers la şcoală sau au aşteptat în faţa calculatoarelor primele îndrumări ale profesorilor, alţii au protestat la Ministerul Educaţiei. Mai mulţi reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Elevilor şi ai comunităţii Declic le-au reproşat oficialilor din învăţământ că nu au asigurat tabletele necesare tuturor elevilor în prima zi de şcoală, aşa cum au promis.

Înarmați cu baloane în formă de porc și cu tablete confecționate din cartoane, câțiva membri ai comunității Declic și reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor au protestat față de modul în care autoritățile au gestionat cumpărarea tabletelor pentru elevi.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Reprezentanții elevilor sunt nemulțumiți că Ministerul Educației a avut la dispoziție câteva luni pentru a cumpăra tablete. Din cele 250.000 promise, a achiziționat doar 80.000 și nici acelea nu au ajuns la timp.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Oficialii Ministerului Educației spun că ei nu au nicio vină.

Aproape 25.000 de membri ai comunităţii Declic au semnat petiţia „Ţară, ţară, vrem laptopuri pentru şcoala online” şi, alături de Consiliul Naţional al Elevilor, cer Ministerului Educaţiei să asigure echipamentele necesare celor 900.000 de elevi care nu au avut acces la educaţie în perioada restricţiilor.

Sursa: tvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419