Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Proiectul ROMA-RE, eficient pentru comunităţile de romi din Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sala Senatului din cadrul Univeristăţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a găzduit astăzi Conferinţa Regională de Promovare a Structurilor Economiei Sociale Regiunea Centru (Alba Iulia) din cadrul proiectului Romii Creează Întreprinderi Sociale de Reciclare a Mmaterialelor de Ambalaj „ROMA- RE”.

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă eliminarea excluziunii sociale şi ocupaţionale, de pe piaţa muncii, a persoanelor de etnie romă, prin asigurarea egalităţii de şanse şi combaterea discriminării, constituirea Structurilor de Sprijin (centrelor de resurse) pentru structurile economiei sociale şi înfiinţarea întreprinderilor sociale care vor contribui la promovarea integrării pe piața muncii şi în societate a grupurilor vulnerabile, precum şi promovarea conceptului de dezvoltare durabilă.

În prezent funcţionează 9 Structuri de Economie Socială, dintre care: 5 Structuri de Sprijin și 4 Cooperative de reciclare a deșeurilor de ambalaj, iar în ultimele 4 structuri de economie socială îşi desfăşoară activitatea 100 cetăţeni de etnie romă. Până la finalul proiectului se vor mai crea încă 20 locuri de muncă pentru cetățeni de etnie romă într-o cooperativă de reciclare a materialelor de ambalaj.

Concret, aceşti oameni au avut posibilitatea de a se angaja în cadrul întreprinderilor înfiinţate în cadrul proiectului şi astfel să aibă un venit lunar stabil, de aproape 700 de lei, faţă de nici 200 de lei, cât le era venitul în urmă cu un an.

Înainte de încadrarea pe piaţa muncii, beneficiarii proiectului au participat la programe de formare profesională şi sesiuni de informare-consiliere.

Proiectul a prins viaţă graţie parteneriatului dintre Fundaţia PAEM Alba, Asociaţia PAKIV România şi Techniki Ekpedeftiki Kentro Epagelmatikis Katartisis S.A.(Grecia). Toţi cei implicaţi recunosc că a fost destul de dificil de implementat proiectul, dat fiind contextul naţional şi european din perioada de implementare, în ceea ce priveşte finanţarea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VINERI: Proiectul “Pet Care”, organizat de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Strângere de fonduri pentru adăpostul de câini, expoziție de lucrări de artă realizate de elevi, parada animalelor de companie și tombolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: Proiectul “Pet Care”, organizat de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Strângere de fonduri pentru adăpostul de câini, expoziție de lucrări de artă realizate de elevi, parada animalelor de companie și tombolă Proiectul “Pet Care” este organizat vineri, 19 aprilie, de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Printre activitățile organizate se numără […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea