Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Proiectul Alternative pentru șomaj – Concluziile Conferinței Internaționale organizate de Pakiv la Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Asociația Pakiv România a organizat în data de 21 mai 2013, începând cu orele 11.30, la Hotel Parc din Alba Iulia, Conferința internațională de promovare a rețelei profesionale înființate în cadrul proiectului „ALTERNATIVE PENTRU ŞOMAJ – promovarea şi dezvoltarea competenţelor şi activităţii antreprenoriale în rândul şomerilor”.

“Evenimentul a avut drept scop prezentarea rețelei profesionale înființate pentru a susține noile afaceri create de antreprenorii instruiți în cadrul proiectului. În această rețea, antreprenorii vor avea acces la un website sansamea.com, un portal video și o bursă de mărfuri prin care își vor putea promova produsele și serviciile noilor afaceri.

La eveniment au participat aproximativ 100 de persoane: antreprenori, reprezentanți ai unor instituții publice (CCI Alba, AJOFM Sibiu, OIR POSDRU Centru, Universitatea 1 Decembrie 1918) precum și reprezentantul Guvernului în teritoriu, domnul Gheorghe Feneșer, Prefect de Alba; de asemenea, la conferință au fost prezenți studenți, reprezentanți ai societății civile, mass media și experți din Grecia.

În cadrul conferinței au luat cuvântul managerul de proiect, Gruia Bumbu, care a prezentat pașii parcurși în dezvoltarea rețelei profesionale și aplicativitatea concretă a conceptului de networking (a face rețea) în cadrul proiectului ”Alternative pentru șomaj”. ”Șansa mea – logo-ul proiectului și acum numele paginii web, a devenit fără să ne dăm seama un brand pe care sperăm să-l promovăm și să-l dezvoltăm și în alte regiuni, prin proiecte asemănătoare, iar peste trei ani să realizăm că afacerile înființate prin proiect încă există”, a menționat domnul Gruia Bumbu, managerul proiectului.

Intervenția Prefectului de Alba, Gheorghe Feneșer, a fost deosebit de însuflețitoare pentru antreprenori pe care i-a încurajat să acceseze fonduri europene pentru a-și dezvolta firmele: ”Guvernul României vă roagă, atenție! vă roagă să accesați fonduri europene. Nu ezitați să accesați toate fondurile existente pentru a găsi finanțarea care vi se potrivește” … ”trebuie să aveți un proiect eligibil și să identificați sursa de finanțare”, a menționat prefectul Feneșer.

Experții din Grecia au prezentat experiența proprie în domeniul networking- ului în afaceri, explicând că una dintre cheile succesului în acest domeniu este consecvența. De asemenea, au arătat deschidere pentru colaborarea în continuare cu antreprenorii români.

Conferința Internațională de promovare a rețelei profesionale s-a desfășurat în cadrul proiectului „ALTERNATIVE PENTRU ŞOMAJ – promovarea şi dezvoltarea competenţelor şi activităţii antreprenoriale în rândul şomerilor”, proiect cofinanțat din Fondul Social european prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013”, se arată într-un comunicat remis presei de Pakiv România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Gabriel Resources a contestat decizia prin care România a câștigat procesul în dosarul Roșia Montană: Compania canadiană reclamă că doi dintre arbitrii au relații cu avocații români

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gabriel Resources a contestat decizia prin care România a câștigat procesul în dosarul Roșia Montană: Compania canadiană reclamă că doi dintre arbitrii au relații cu avocații români Compania Gabriel Resources a contestat decizia prin care România a câștigat procesul în dosarul Roșia Montană și reclamă că doi dintre arbitrii au relații cu avocații români. Compania […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea