FOTO: Prima zi de școală, cu emoții, revederi și mult entuziasm, la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia. Cerbu: A fi azi elev la acest liceu este o cinste, dar și o responsabilitate!

prima-zi-de-scoala-colegiul-hcc-alba-iulia10Ca în fiecare an, prima zi de școală a fost întâmpinată cu emoții și mult entuziasm de către elevii celui mai prestigios liceu din municipiul Alba Iulia, Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan”.

Încă de la prima oră a dimineții, sute de elevi, îmbrăcați frumos, unii cu buchete de flori în mână, s-au strâns în curtea liceului pentru a participa la festivitatea de deschidere a noului an școlar. De departe, cei mai emoționați au fost bobocii, care au intrat astăzi pentru prima dată pe porțile instituției, curioși să-și cunoască noii colegi, profesorii, dar și liceul în care vor învăța în următorii patru ani, despre care se spune că sunt cei mai frumoși din viață.  

ELIT

Ceremonia destinată deschiderii noului an școlar a început în jurul orei 9.00, cu un scurt moment religios oficiat de către un preot, după care a luat cuvântul directorul instituției de învățământ Valeriu Cerbu.

Colegiul ”HCC” din Alba Iulia a avut de-a lungul timpului elevi cu rezultate foarte bune la olimpiade și examenele naționale, comportament exemplar în clase și activități remarcabile de voluntariat, iar directorul instituției a ținut să le reamintească elevilor că ”a fi astăzi elev la HCC este o cinste, dar și o responsabilitate”.

Mihail David - 2020

prima-zi-de-scoala-colegiul-hcc-alba-iulia30 Locul acesta în care învățați sau în care veți învăța este un lăcaș de prestigiu, pentru că de-a lungul timpului și-a câștigat un loc de frunte în învățământul județean și național. A fi azi elev la HCC este o cinste, dar și o responsabilitate. Cinstea de a fi printre cei mai buni, responsabilitatea de a fi la înălțimea exigențelor și a duce mai departe bunul renume al liceului. (…) Ca la fiecare început de an, vă întâmpinăm nu numai cu sălile de curs pregătite, dar și cu sufletele deschise, cu urări de bine, atât pentru elevii care ne calcă pentru prima dată pragul, dar în aceeași măsură și pentru cei care revin. Ne-am dori să tratați ca școala ca pe un drept și nu ca pe o obligație. Prin urmare, implicați-vă așa cum ați făcut și în anii precedenți în problemele școlii, căutați să fiți utili celor din jur și responsabili în tot ceea ce faceți. Fiți receptivi și deschiși,  pentru că volumul de cunoștințe, atitudini, valori și sentimente, obținut în perioada aceasta îl veți purta cu voi de-a lungul întregii vieți. Dați dovada de toleranță,  respect, responsabilitate(…)Veți învăța de la profesorii voștri multe lucruri esențiale pentru reușita în profesie, dar și pentru viață. Adresez tuturor celor de față succes și împliniri pe drumul cunoașterii, pentru că, pentru noi, educația este văzută ca primul și cel mai important demers în dezvoltarea durabilă„, a spus Valeriu Cerbu.

Un mesaj la început de an școlar a ținut să le transmită elevilor și Cornel Sandu, în calitate de profesor, consilier local al municipiului Alba Iulia și inspector școlar.

Din partea Primăriei și a Consililul Local al municipiului Alba Iulia vă transmit că se fac toate eforturile pentru ca noi să ne desfășurăm activitatea în condiții bune în cadrul colegiului. Din punctul de vedere al Inspectoratului școlar, ne străduim să asigurăm, acolo unde e necesar, cadre prima-zi-de-scoala-colegiul-hcc-alba-iulia43didactice caificate, iar din punctul meu de vedere vă spun să învățați. Învățați atât pentru voi, cât și pentru părinții voștri. Rezultatele voastre, că sunt rele sau sunt bune, ne dau și nouă o stare de satisfacție sau insatisfacție….Fiecare an școlar e o treaptă spre drumul spre reușită al vostru, o treaptă mai mare sau mai mică, depinde de noi și de voi.  Vă doresc succes în noul an școlar!„, a spus Cornel Sandu.

Ceremonia de deschidere a noului an școlar a continuat cu prezentarea profesorilor diriginți ai elevilor de clasa a IX-a. Totodată, directorul Valeriu Cerbu a pronunțat numele diriginților de la fiecare clasă, ei primind aplauze din partea elevilor. La final, în curtea școlii au rămas doar bobocii cu diriginții, ceilalți elevi intrând în sălile de clasă. (A.M.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

1 12 septembrie 2016 at 11:46

Slab… slab… fata de alti ani atat din punct de vedere al modei cat si din punct de vedere al numarului de ifoane pe cap de elev…

fane de la sifoane 12 septembrie 2016 at 14:17

de dimineata mergand agale spre locul meu de munca, am crezut ca s-a deschis o noua firma de videochat erotic in oras, cand colo, toate pitzipoance si toti cocalarii mergeau catre liceul hcc. Nu stiu de ce ii mai zice liceu.

Stiti voi vorba: daca nu sunt politist, nu ma imbrac in uniforma de politist….

P.S.: Lasati-i sa fumeze in curtea scolii macar, ca sunt simpatici cum se inghesuie langa ghena din spatele blocului M1

hategana la litru 12 septembrie 2016 at 22:03

Urat fără uniforme.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...