FOTO: Preot nou la Biserica ortodoxă “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Vinerea
Duminică 18 mai, la Biserica Ortodoxă „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din localitatea Vinerea -Cugir a avut loc slujba de înscăunare a părintelui Adrian Cebotari, urmare a faptului că Oficiul Parohial 2 din localitate a rămas de câteva luni de zile fără preot.
Adrian Cebotari s-a născut în Basarabia, dintr-o familie de intelectuali şi are ca studii Şcoala de muzică, Colegiul Politehnic, Faculltatea de Teologie, Masterat, Doctorat. Are 36 de ani şi practică slujba preoţiei de la 22 de ani, iar timp de 15 ani a fost preot la Biserica Parohiei Ortodoxe din localitatea Izvorul Ampoiului, aparţinând administrativ de oraşul Zlatna. Nu a schimbat până acum parohia, iar faptul că familia sa se află la Cugir l-a determinat să participle la concursul pentru ocuparea locului rămas vacant.
Biserica Sfinţii Apostoli ,,Petru şi Pavel’’ datează din anul 1311, este situată în incinta cimitirului din Vinerea, parohia numărând potrivit unor surse, aproximativ 350 de familii.
La slujba de numire a luat parte un sobor de 16 preoţi, în frunte cu părintele protopop de Sebeş, Ionel Arsu care a avut mandat de numire a părintelui Cebotari,din partea IPS Irineu –Arhiepiscop al Alba Iuliei .
Evenimentul a fost onorat de peste 200 de credincioşi din localitate, dar şi de oficialităţi printre care, primarul Cugirului Adrian Teban, viceprimarul Horia Rotche, primarul din Zlatna Silviu Ponoran, directorul general de la Fabrica de Arme Cugir, Mircea Trifan.
Constantin PREDESCU
[nggallery id=1763]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiilor va mai dura încă cel puțin un an. Vești proaste pentru pensionari
Recalcularea pensiilor va mai dura încă cel puțin un an. Vești proaste pentru pensionari Vești proaste pentru pensionari din România: recalcularea pensiilor, un proces vital pentru aplicarea noii legi, se va prelungi cel puțin încă un an. Reprezentanții sindicalițtilor atrag atenția asupra volumului de muncă excesiv și subdimensionării personalului, care îngreunează finalizarea recalculărilor. Citește și: […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 17 minute
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor