Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Premiul pentru cea mai ”făloasă” casă dintr-o comună din Apuseni a fost câștigat de o tânără familie care a concurat din întâmplare

Publicat

în

Primăria Bucium a desemnat câștigătorii celei mai ”făloase” case din comună, o competiție inedită pentru zona Apusenilor, aflată la a doua ediție, lansată înainte de Crăciun. În acest an locul I a fost ocupat de o tânără familie care și-a ornat de sărbători toată gospodăria, nu pentru concurs, ci pentru a-i face o bucurie fetiței lor, în vârstă de 6 ani.

Moții au fost îndemnați să-și împodobească locuințele, indiferent de mărimea lor, cu decoraţiuni de zi şi de noapte cu tematică de sărbători. După evaluarea pozelor și apoi vizitarea fiecărei gospodării, comisia de la Primăria Bucium a desemnat zilele trecute câștigătorii.

Premiul cel mare, în valoare de 300 de lei a fost câștigat de familia Marciuc, doi părinți tineri și fetița lor. Cei doi și-au ornat înainte de anunțarea concursului nu numai casa, ci chiar întreaga gospodărie, pentru a duce mai departe o tradiție ș pentrui a-i face o bucurie fetiței lor, în vârstă de 6 ani.

Electrica Furnizare Discount

”Suntem o familie formată din soția, localnică și eu, mutat din Abrud. Casa ne-am construit-o noi, în grădina părinților soției. Instalațile sunt în parte confecționate sau adaptate de noi. Renul și sania au fost construite de mine și fetița mea, anul trecut, în sufragerie. Împreună cu cele câteva betele albe albe sclipitoare au dat o lumină aparte căsuței noastre, de sărbatori. Eu am împodobit casa în fiecare an, chiar și când era <<la roșu>> și încă nu locuiam în ea. Este un obicei pe care l-am păstrat de mic, sunt pasionat de electronică și îmi place să construiesc astfel de lucruri, dar am făcut asta mai ales pentru fiica mea, care întotdeauna a fost foarte fericită când vedea luminițe pe stradă și m-am găndit să aibă luminițele ei, acasă. Și anul acesta am pus instalațiile mult înainte de concurs, apoi a apărut anunțul primăriei și ne-am gândit să trimitem și noi poze”, a spus Vasile Marciuc.

Întrebat ce va face cu banii primiți ca premiu, el a răspuns că îi va folosi tot pentru a-i face o bucurie fetiței a cărei podoabă preferată este sania trasă de ren: ”Banii mă gândesc să-i investesc în perechea lui Rudolf și să facem o sanie mai mare, anul viitor”.

Potrivit Primăriei Bucium, premiul doi a fost câștigat de familia Floca (foto stânga). În total, la concursul din acest an au fost acordate premii în valoare totală de 1.600 de lei: premiul I – 300 de lei, premiul II – 200 de lei și 15 premii speciale de 100 de lei.

Pentru a putea face o diferențiere cât mai corectă, pe lângă aspectul și estetica instalațiilor au fost luate în considerare și elementele specifice: brad, Moș Crăciun, sanie cu reni etc.

Administrația locală recunoaște că sumele primite de câștigători sunt mici, dar spune că mândria găspodarului de a deține una dintre cele mai ”făloase” case din comună este neprețuită și a reprezentat adevărata miză pentru care peste 70 de localnici au intrat în concurs.

În albumul de mai jos găsiți casele cu premii speciale:

Publicitate

Curier Județean

În luna septembrie Raftul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba poposește la Șpring

Publicat

în

Miercuri, 22 septembrie 2021, de la ora 12:00, la Biblioteca Comunală Șpring, va avea loc inaugurarea unui nou Raft al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” în Județul Alba. Evenimentul se va derula cu respectarea normelor legale în vigoare privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Parteneri în această nouă activitate din cadrul proiectului 2.9 Fondul Special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba sunt: Primăria Comunei Șpring, Consiliul Local Șpring și Biblioteca Comunală Șpring. Inaugurarea Raftului Bibliotecii Judeţene Lucian Blaga în Județul Alba la Șpring va avea loc în prezența domnului Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, a doamnei Iulia Stănilă, primarul comunei Șpring și a domnului Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Totodată activitatea se bucură de sprijinul Parohiei Ortodoxe din localitatea Șpring și de prezența scriitorului Virgil Todeasă, cetățean de onoare al comunei și a meșterului iconar Nicu Munteanu declarat în anul 2013 Tezaur Uman Viu, de către UNESCO.

Proiectul 2.9 Fondul Special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba are ca scop, pe de o parte sprijinirea bibliotecilor în diversificarea fondului de carte, iar pe de altă parte îndrumarea metodologică a bibliotecarilor în desfășurarea unor activități de promovare a cărții, a scriitorilor și de implementare a unor activități cultural-educative, totul în beneficiul comunităților locale.

Electrica Furnizare Discount

Obiectivele proiectului sunt constituirea, organizarea, administrarea și dezvoltarea unui fond de carte, oferit cu titlu de împrumut de către Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba către bibliotecile publice din județul Alba în scop de informare, consultare, cercetare sau petrecere a timpului liber, respectiv intensificarea relațiilor de parteneriat dintre Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, ca for metodologic, și rețeaua de biblioteci publice din județul Alba. Implementarea proiectului deschide o importantă oportunitate pentru fiecare bibliotecă publică de a-și lărgi sfera de activități cultural-educative și de a veni în sprijinirea nevoilor de lectură din comunitatea respectivă prin creșterea și diversificarea fondului de carte.

Citește mai mult

Curier Județean

Târgul APULUM AGRARIA 2021: ce PROGRAM ne-au pregătit organizatorii. Locul unde satul se întâlnește cu orașul și sărbătorește recolta

Publicat

în

Târgul APULUM AGRARIA 2021: ce PROGRAM ne-au pregătit organizatorii. Locul unde satul se întâlnește cu orașul și sărbătorește recolta

Târgul APULUM AGRARIA din 2021 va avea un PROGRAM special menit să cinstească ediția XXIX a evenimentul îndrăgit de albaiulieni, dar și de români veniți din toate colțurile țării.

Apulum Agraria este locul unde satul se întâlneşte cu oraşul pentru a sărbători recolta reuşită din acest an, astfel, timp de trei zile, începând de vineri până duminică, organizatorii dau întâlnire publicului cu abundenţa toamnei, în perioada 24-26 septembrie, între orele 10.00 – 18.00. Evenimentul va avea loc în Piața Pascu din Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

PROGRAM Apulum Agraria ediția XXIA – a

VINERI, 24 septembrie 2021
10:00 : Deschiderea târgului
14:00 : Toamna are gust – fructe de sezon, atelier de alimentație sănătoasă pentru copii
10:00 – 16:00 : Găsește-ți un prieten! – adopții câini

SÂMBĂTĂ, 25 septembrie 2021
11:00 : Magie de toamnă, atelier creativ pentru copii
12:00 : Imaginea afacerii tale, atelier pentru expozanți
10:00 – 16:00 : Găsește-ți un prieten! – adopții câini

DUMINICĂ, 26 septembrie 2021
11:00 : Magie de toamnă, atelier creativ pentru copii
12:00 : Cel mai frumos stand, concurs pentru expozanți

Evenimentul APULUM AGRARIA are menirea de a promova agricultura, gustul tradiţional autentic şi de a susține producătorii și economia locală.

 

 

 

 

Citește mai mult

Curier Județean

Hoț minor din Alba, identificat de polițiști după ce ar fi furat mai multe bunuri dintr-o casă: Ce a sustras acesta în două săptămâni

Publicat

în

Hoț minor din Alba, identificat de polițiști după ce ar fi furat mai multe bunuri dintr-o casă: Ce a sustras acesta în două săptămâni

Un minor din comuna Unirea este cercetat pentru furt. Ar fi sustras mai multe bunuri dintr-o casă în care ar fi pătruns prin efracție. Prejudiciul a fost recuperat.

La data de 20 septembrie 2021, polițiștii din Unirea au identificat un tânăr, de 17 de ani, din comuna Unirea, ca și bănuit de săvârşirea unui furt din locuință.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în perioada 4 – 18 septembrie 2021, ar fi pătruns, prin efracție, într-un imobil din comuna Unirea, de unde ar fi sustras două biciclete, două drujbe, două flexuri, o motocositoare, un cuptor cu microunde, un picamer și o televizor.

Electrica Furnizare Discount

Prejudiciul a fost recuperat integral și restituit păgubitului, iar, față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare